Avrupa Dünya Gündemi 25.04.2006

Son güncelleme: 14.05.2006 17:55
  • Giuly Barça'da bitirmek istiyor
    FC Barcelona'nın Fransız oyuncusu Ludovic Giuly, hakkında çıkan "Liverpool'a transfer olacak" haberlerini yalanladı.
    Rafa Benitez ile hiç görüşmediğini ifade eden Fransız oyuncu, "Fransa ve diğer ülkelerin takımlarından teklif aldığım doğru ama ben burada kalmaktan memnunum, kariyerime Barcelona'da son vermek istiyorum." dedi.
    Sözleşmesinin Haziran 2007'de biteceğini söyleyen Giuly, 2 sene daha sözleşmesini uzatabileceğini ifade etti.
    Geçen hafta salı günü Şampiyonlar Ligi Yarın Final İlk Maçı'nda AC Milan'ı Giuly'nin attığı tek golle 1-0 yenen FC Barcelona, çarşamba günü bu maçın rövanşını oynayacak.

    ****

    İnter'den Deschamps atağı
    İnter Milan'ın eski AS Monaco çalıştırıcsı Didier Deschamps ile ilgilendiği iddia edildi.
    Roberto Mancini'nin yerine getirilmesi iddia edilen ve bir televizyon kanalında yorumculuk yapan Deschamps'a, Serie A'dan yapılan bu teklif ilk değil. 2 sene önce, Fransız oyuncuya, Juventus tarafından teklif yapılmış ama son anda Fabio Capello'ya karar kılınmıştı.
    Deschamps'ın teknik direktörlük kariyerindeki en büyük başarısı, 2003/04 sezonunda Şampiyonlar Ligi'nde AS Monaco'yu Final'e taşımasıydı ancak Jose Mourinho'nun Portosu karşısında tutunamamış ve şampiyonayı 2. sırada bitirebilmişti.

    ****

    AC Milan'da oyuncular iyileşiyor
    Haftasonu oynanan ve sert geçen Messina mücadelesi ardından, AC Milan'ın 5 (Massimo Ambrosini, Kaká, Alessandro Nesta, Cafú ve Andriy Schevchenko) oyuncusunun durumu tam netleşmezken, çarşamba günü oynanacak olan FC Barcelona mücadelesinde oynama şansları oldukça yüksek.
    AC Milan çalıştırıcısı Carlo Ancelotti, "Umuyorum ki tüm oyuncularım çarşamba günü mücadele edecek, sağlık kontrolleri günlük olarak takip ediliyor." derken, AC Milan'ın en önemli silahlarından biri olan ve ilk maçta iyi bir performan gösteren Kaká'nın durumu ise şüpheli.
    Messina karşısında alınan 3-1'lik galibiyette goller, Marek Jankulovski, Gennaro Gattuso ve Alberto Gilardino'dan gelmişti.


    ****

    Premier'de yok Almanya'da var
    FA Cup Yarı Final Maçı'nda West Ham United karşısında sakatlanarak çıkan Middlesbrough'nun Avusturalyalı kalecisi Mark Schwarzer'in kalan maçlarda görev yapamayacağı ancak Dünya Kupas'ında forma giyebileceği açıklandı.
    Maçın 42.dakikasında, Villa Park'taki mücadelede Dean Ashton'dan yüzüne aldığı darbe sonrasında yerini Aussie Bradley Jones'a bırakan Schwarzer, Boro adına bu sezon 46 kez sahada mücele etmiş, Ulusal Takım adına ise 36 kez forma şansı bulmuştu.

    ****

    Senderos'un yerine Campbell
    Arsenal menajeri Arsene Wenger, Villarreal karşısında Senderos yerine Sol Campbell'e yer vereceğini açıkladı.
    Tottenham Hotspur karşısında 1-1 berabere kalınan maçta, ikinci yarının başında dizinden sakatlanarak yerini Emmenuel Eboue'ye bırakan Senderos'un yerine Şampiyonlar Ligi Yarı Final İkinci Maçı'nda Villarreal'e karşı Sol Campbell mücadele edecek.

    ****

    Micoud'ya şok soruşturma!
    Almanya Futbol Federasyonu (DFB), Werder Bremen'in orta saha oyuncusu Johan Micoud hakkında, Bundesliga maçında rakip takımın oyuncusunun genital bölgesini tuttuğu gerekçesiyle soruşturma açıldığını duyurdu.
    DFB, tarafından yapılan açıklamada, "Werder Bremen ile Schalke 04 arasında oynanan Bundesliga maçından sonra izlenen televizyon görüntülerinde, Bremen oyuncusu Johan Micoud'nun sol elini kullanarak, Schalke oyuncusu Christian Poulsen'in genital bölgesini tutmuştur. Bu olay, sportmenlik dışı bir durum ortaya çıkarmıştır" denildi.
    Maçın hakemi ise 0-0 biten maçın ardından yaptığı açıklamada, 32 yaşındaki Fransız oyuncunun böyle bir hareketi yaptığını görmediğini iddia etmişti

    ****

    İran'da devrim
    Aşırı muhafazakarlığıyla bilinen İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad, İran'da 27 yıllık bir tabuyu yıkarak, bayanların stadyumlara giderek spor müsabakalarını izleyebileceğini bildirdi.
    İran'da 1979 yılında gerçekleştirilen İslam devriminden sonra kadınların stadyumlara girme yasağı, İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad tarafından kaldırıldı. İran devlet televizyonuna konuşan ve gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ahmedinecad, "Kadınlara, ulusal ve önemli spor organizasyonlarını en iyi yerlerde izleme hakkını vermek ve onlara hak ettikleri saygıyı göstermeyi planlıyoruz. Genel kanının aksine, kadınlar ve ailelerin stadyumlara alınması bizlere etik ve ahlak değerlerinin stadyumlarda daha da yükseldiğini gösterecektir" dedi.
    İran'da, 1979 yılındaki İran İslam Devrimi'nden beri kadınların stadyumlara girmeleri ve spor müsabakaları izlemeleri yasaklanmış durumdaydı.

    ****

    Fas'ta doping skandalı
    Fas Futbol Federasyonu; yapılan testler sonrasında, Raja Casablanca, Wydad Casablanca, Moghreb Fes ve Ittihad Tange takımlarında oynayan 5 oyuncuda doping içeren maddeye rastlandığını açıkladı.
    Fas Ulusal Takımı'nın kampında yapılan doping kontrolünde, oyuncuların örneklerinde Marijuana bulunduğu ifade edildi.
    Afrika Kupası'nda Fas Ulusal Takımı hiçbir varlık gösteremeyerek 2 beraberlik ve 1 yenilgi alarak ilk turda Kupa'ya veda etmişti.
#25.04.2006 08:22 0 0 0
  • Paylaşım için teşekkürler...
#14.05.2006 17:55 0 0 0