Malzeme
- 12 adet milföy hamuru
harcı için:
- 3 yemek kaşığı yağ Creme Bonjour
- 100 gr. sucuk
- 5 adet mantar
- 2 adet sivri biber
- 3 diş sarımsak
- 1 adet domates
- tuz-karabiber
üzeri için :
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Hazırlanışı 1. Sucukları dilimleyip, tavla zarı büyüklüğünde doğrayın.
2. Mantarların saplarını çıkartıp, kıyın.
3. Sivri biberlerin tohumlarını çıkarıp, ayıkladıktan sonra ince ince doğrayın.
4. Sarımsakları ayıklayıp, kıyın.
5. Domatesin kabuğuğunu soyup, tavla zarı şeklinde doğrayın.
6. Yayvan bir tencerede Creme Bonjouru kızdırın. Kızan yağın içine kıyılmış sarımsakları, doğranmış sivribiberleri ve sucukları ilave edip, kavurun.
7. Daha sonra içine kıyılmış mantarları, tuzu ve karabiberi ilave edip, mantarlar bıraktıkları suyu çekene kadar tüm harcı orta ateşte pişirin.
8. Mantarlar suyunu çekince en son olarak harcın içine doğranmış domatesleri ilave edip bir taşım kavurduktan sonra harcı soğuması için yayvan bir tabağa alın.
9. Harç soğurken, milföy hamurlarını buzluktan çıkarıp, 5 dakika tezgah üzerinde çözdürün. Daha keskin bir bıçak yardımıyla hamurun kenarından 1 parmak mesafe bırakıp, "L" şeklinde kesin. Aynı kesme işlemeni hamurun ters tarfı içinde uygulayın. Hamurun kesilen köşe uçlarını birbirinin üzerine kapatıp, parmağınızla hafifçe üzerine bastırın.
10. Şekil verdiğiniz milföy hamurlarını Sıvı yağ ile yağladığınız fırın tepsisine dizin.
11. Milföy sepetlerinin orta kısmına sucuklu harcı koyun. Üzerine rendelenmiş kaşar serptikten sonra , hamurun kenarlarına bir fırça yardımıyla yumurta sarısı sürün.
12. Sucuklu milföy sepetlerini, önceden 200 derecede ısıtılmış fırında üzerleri kızarana 15-20 dakika pişirp, sıcak olarak servis edin.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 822
favori
like
share
unique Tarih: 20.10.2006 23:04
eline emeine saglik...
DİDEM Tarih: 23.09.2006 00:51
tarifleriniz için teşekkürler :85:
clark Tarih: 16.07.2006 20:42
tesekkürler ,eline emegine saglik su-peris :89:
BoardBeLasi Tarih: 02.07.2006 00:52
Ellerine Saglik
refik Tarih: 28.04.2006 15:17
paylaşımlarınız için teşekkürler
casper Tarih: 27.04.2006 12:47
Paylaşımın için teşekkür ederim