MALZEMESİ
1 su bardağı kaşar rendesi
1 adet kıvırcık
1 adet kırmızı biber
16 adet brüksel lahanası
2 adet pancar
1 adet beyaz turp

SOSUN MALZEMESİ
1 adet limonun suyu
1 yemek kaşığı elma sirkesi
6 yemek kaşığı zeytinyağ
1 tatlı kaşığı zeytin ezmesi
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı tuz

TARİF
Kıvırcığı ayıklayıp yıkadıktan sonra süzün. Brüksel lahanalarını tuzlu suda 5 dakika haşlayın. Tencerenin içine pancarları koyup üstünü kapatacak kadar su koyun. Sirke, tuz ve şeker ilave edip 10 dakika pancarları haşlayın. Beyaz turbu rendeleyin. Bütün malzemeleri doğrayıp salata kasesine alın.
Servis yapmadan önce sosu ilave edin. Kırmızı biberle süsleyip servis yapın.
SOSUN TARİFİ

Zeytin ezmesini önce zeytinyağıyla karıştırın, sonra sirke, limon suyu, kekik ve tuzu ekleyip karıştırın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 531
favori
like
share
demet Tarih: 02.05.2006 14:17
çok teşekkürler
refik Tarih: 28.04.2006 14:19
tarifleriniz için teşekkürler.