Malzeme
- 1. Hamur
- 1/2 paket margarin- (125 gr) (oda sıcaklığında)
- 2 su bardağı un (230 gr)
- 1 1/2 su bardağından yarım parmak az pudra şekeri (175 gr)
- 1/2 paket vanilya
- 1 adet yumurta akı
- 2. Hamur
- 1/2 paket margarin- (125 gr) (oda sıcaklığında)
- 2 su bardağı un (230 gr)
- 1 1/2 su bardağından yarım parmak az pudra şekeri (175 gr)
- 1/2 paket vanilya
- 2 tepeleme yemek
- kaşığı kakao
- 1 adet yumurta akı
Hazırlanışı
1. Hamur
Unu eleyin. Ortasını açarak havuz şekline getirin.
Unun orta kısmına oda sıcaklığındaki margarini, pudra şekerini, yumurta akını ve vanilyayı koyun. Karışım krema halini alana kadar elinizle karıştırın.
Undan azar azar alıp yağlı karışıma ekleyerek, fazla yoğurmadan hamur haline getirin. Hamuru iki parçaya ayırın ve herbirini yaklaşık 2 karış rulo haline getirip, streç filme sarın.
2. Hamur
Unu ve kakaoyu eleyin. Ortasını açarak havuz şekline getirin.
Unun orta kısmına oda sıcaklığındaki margarini, pudra şekerini, yumurta akını ve vanilyayı koyun. Karışım krema halini alana kadar elinizle karıştırın.
Undan azar azar alıp yağlı karışıma ekleyerek, fazla yoğurmadan hamur haline getirin. Hamuru iki parçaya ayırın ve herbirini yaklaşık 2 karış uzunluğunda rulo haline getirip, streç filme sarın.
Hamurları buzdolabında yarım saat dinlendirin.
Kurabiyenin Hazırlanışı
Fırınınızı 180°C'ye ısıtın. Fırın tepsisini yağlayın.
Buzdolabından çıkardığınız hamurlardan beyaz olanın birini merdane yardımı ile iki karış boyunda ve yarm parmak kalınlığında dikdörtgen şeklinde açın. Daha önce hazırladığınız kahverengi rulonun birini hamurun dar kenarına koyduktan sonra hamuru yuvarlayarak rulo haline getirin. Ortası kahverengi kenarları beyaz bir rulo elde edin. Streç filme sarın.
Diğer hamurları da aynı şekilde yapın. Elde ettiğiniz iki ruloyu da derin dondurucuda veya buzlukta 15 dakika bekletin.
Derin dondurucudan veya buzluktan çıkardığınız hamuru bıçakla 1 parmak kalınlığında dilimleyin ve yağlanmış tepsiye 3 parmak aralıklarla dizin.
Önceden ısıttığınız fırında kurabiyeler çok hafif pembeleşene kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Soğuduktan sonra tepsiden alıp servis yapın.
Not: İki hamuru da aynı ölçüde ayrı ayrı açtıktan sonra kakaolu olan hamuru beyaz olan hamurun üzerine yayıp, ikisini birlikte sararak rulo haline getirerek, farklı bir şekil elde edebilirsiniz.



Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 449
favori
like
share
sakin75 Tarih: 04.07.2006 10:09
teşekkürler
BoardBeLasi Tarih: 02.07.2006 01:57
[COLOR=burlywood]Ellerine Saglik
NaZ Tarih: 28.04.2006 13:35
ellerine saglik