Laz Böreği

Malzemeler :
2 kg süt
6 Yumurta
Tuz
1/2 Yağ (Margarin veya Tereyağ)
2 Kaşık Yoğurt
1 Su Bardağı Un
1 Su Bardağı Şeker
1 tatlı kaşığı Karabiber

Hazırlanışı :
Süt,un ve yumurtanın tamamı,tuz,şeker ve yağ ile karıştırılıp muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırılarak pişirilir.
Diğer taraftan baklavalık ince üç tane yufka aralarına yağ sürülüp tepsiye serilir. Muhallebinin tamamı üzerine dökülür ve karabiber serpilir.Üzerine de 4-5 adet yufka serilir.Fırında orta ateşte pişirilir.
Tavsiye ediyorum,çok değişik ve hafif bir tatlı çeşitidir.(Karadeniz Bölgesine ait)

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 473
favori
like
share
BoardBeLasi Tarih: 30.06.2006 16:18
icinde hamsi yokmu yaff

ellerine saglik
Ates Bocegi Tarih: 26.05.2006 10:47
TaRif icin Tesekkürler....
casper Tarih: 15.05.2006 18:31
Bende tuzlu zannetmiştim,
teşekkürler
sumeyye- Tarih: 14.05.2006 10:55
börek denildiği için tuzlu bişey bekleniyor ama tatlı gayet güzel bi hamur işi
saolun tarif için
SU-PERISI Tarih: 29.04.2006 15:50
tarifiniz için teşekkürler
refik Tarih: 28.04.2006 14:08
teşekkürler eline sağlık
NaZ Tarih: 28.04.2006 12:53
ben laz boregini karadenizde ilk duydugumda tuzlu zannediyordum ama cook güzel bir tatliymis :78:

paylasimin icin tesekkürler