The World's Fastest Indian

Son güncelleme: 21.08.2007 06:24
  • noimage

    noimage
    noimage
    noimage
    noimage
    noimage



    Vizyona Giriş Tarihi
    12.05.2006

    Türü
    Macera

    Ülke
    Yeni Zelanda / ABD

    Süresi ve Yapım Yılı
    127 dakika - 2005

    Yönetmeni
    Roger Donaldson

    Oyuncular
    Anthony Hopkins
    Diane Ladd
    Paul Rodriguez
    Aaron Murphy

    Senaryo
    Roger Donaldson

    Müzik
    J. Peter Robinson

    Görüntü Yönetmeni
    David Gribble

    Gençlik hayallerinin kaybolmasına izin vermeyen bir adam...

    Tüm yaşamı boyunca, klasik Indian Scout motosikletini mükemmelleştirmek için uğraşan Burt Munro, dünyanın bir ucundan motosikletini denemek için Amerikadaki Bonneville Tuz Çöllerine doğru yola çıkar. Ona şans vermeyenlere, cesaretini kıranlara ve pahalı, son model özel yapım araçlara rağmen yeni hız rekorunun sahibi olur.

    Burt Munronun 1967deki dünya rekoru hala kırılamamıştır. Tutkusu ve hayallerinin peşinden cesaretle koşması sayesinde bugüne kadar bir efsane olarak gelmiştir.

    Yeni Zelandada 1973 yılında yayınlanmaya başlayan Motosiklet dergisinin ilk sayısında Burt, 1967de Bonneville Tuz Çölünde motorum ve ben sanki bir bomba gibiydik. Çıkıştan sonra yolun tam yarısında yalpalamaya başladı. Onu yavaşlatmak için yukarı doğru kalktım. Gözlüğüm rüzgardan kopunca rüzgarın şiddetiyle gözlerim kafamın içine doğru çekilmiş gibi oldu; hiç bir şey göremiyordum. Fakat zaten varış çizgisini çoktan geçmiştim. Onu yere bıraktım -bir kaç çizik vardı sadece, diğer her şey yolundaydı diye demeç vermişti. O sıradaki hızı, 331,5 kilometreye yaklaşmıştı.

    Roger Donaldsonın yazıp yönettiği Efsane Adamda gençlik yılları hayalini asla terk etmeyen ve bunun için mücadele veren dünya hız rekoru efsanesi Burt Munro rolünde Oscar ödüllü Anthony Hopkins kamera karşısına geçmiş. Munronun gerçek yaşam hikayesinden yola çıkılarak çekilen filmde Hopkinse Diane Ladd, Paul Rodriguez, Aaron Murphy, Bruce Greenwood ve Chris Lawford eşlik etmiş. Filmin müziklerini J. Peter Robinson bestelemiş.
#28.04.2006 12:39 0 0 0
  • çok güzel bir film bu bence başrol oyuncusundan da belli.

    sağol abi
#28.04.2006 13:44 0 0 0
  • Paylaşım İçin Teşekkürler Ellerine Sağlık...
#21.08.2007 06:24 0 0 0