Ballı Elma Tatlısı

Son güncelleme: 30.06.2006 15:38
  • Malzeme
    1 su bardağı pirinç
    2,5 su bardağı süt
    4 adet elma
    6 yemek kaşığı bal
    3 zencefil kökü
    1 yemek kaşığı üzüm
    4 yemek kaşığı tereyağı
    2 yemek kaşığı dövülmüş ceviz
    Yapılışı
    Süt ve pirinci bir tencereye koyun. Kaynama noktasına getirin ve bir defa karıştırın. Ocağın altını kısarak tencerenin kapağını kapatın. Pirinçler pişip tamamen suyunu çekene kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. Bu arada elmaların kabuklarını soyarak çekirdeklerini çıkartın. Hazırladığınız pirince bal, zencefil, üzüm ve tarçın ilave ederek karıştırın. Elmaların içini pirinç karışımı ile doldurun. Bunları bir fırın tenceresine koyup, üzerlerine devamlı tereyağı sürerek 150 derecede yaklaşık 25 dakika pişirin. Kalan pirinci de sıcak olarak muhafaza edin. Pişen elmaları pirincin üstüne dizin ve üzerlerine ceviz serperek servis yapın.
#29.04.2006 14:53 0 0 0
  • teşekkürler su perisi eline sağlık
#17.05.2006 15:46 0 0 0
  • guzele benziyor denemek lazim
#30.06.2006 15:38 0 0 0