Adet Hesaplama Takvimi

Son güncelleme: 19.10.2010 12:25
  • Regl günü hesaplama - Regl Dönemi - Adet Günleri Nasıl Hesaplanır - Adet Hesaplama Takvimi Bilgi

    Kadınlar yumurtlama gününü hiçbir teknik alet ya da cihaz kullanmadan ellerine bir kağıt kalem alarak hesaplayabilirler. Ortalama olarak adet döngüsünü bir yere yazınız; diyelim ki 30 günde bir adet görüyorsanız 30′dan 14 çıkardığınızda yumurtlama gününü bulursunuz: yani 16. gün. Eğer 32 günde bir adet görüyorsanız o zaman 18. gün olacaktır.

    Kadınlar aslında regl olma gününü bu hesaplama dışında adet öncesi vajinal salgılardan da anlayabilirler. Tabi bu biraz daha ileri yaşlarda olur. Yani genç kızlar vajinal salgılardan yola çıkarak regl olacağını anlayamayabilir. Daha çok çocuk doğurmuş kadınlar için geçerlidir bu.

    Şayet regl olma döneminiz yirmi bir günden daha kısa otuz beş günden daha uzunsa adet döneminizde yumurtlama olmadığı manasına gelebilir. Lütfen böyle bir durumla karşı karşıyasanız bir kadın doğum uzmanına başvurunuz.

    Bazal Vücut Isısı:

    Yumurtlama gününü teknik aletlerle de ölçebiliriz. Kadının yumurtlama gününden başlayacak şekilde 0.5 ila 1 derece kadının vücut ısısı artar. Bu artış ölçülerek de anlaşılabilir. Ancak bu günlük yaşamda kullandığımız termometrelerle ölçülemez. Yumurtlamadan 1 gün önce progesteron hormonu artar. Bu hormonun artışı teknik aletlerle öçlülerek de bulunabilir.
    Tükürükteki oluşan farklılıklar araclığı ile de yumurtlama günü mikroskop aracılığı ile anlaşılabilir. Ancak bu yöntem Türkiye'de pek yaygın değildir.
#19.10.2010 12:25 0 0 0