Malzemeler
4 adet avokado
1 yemek kaşığı limon
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet acıbiber turşusu
1 diş sarmısak
1 adet taze soğan
1 yemek kaşığı taze kişniş
Tuz, karabiber
Yapılışı
Avokadoları ortadan ikiye bölüp, çekirdeklerini çıkarın. İçlerini bir kaşıkla çukur bir kaba çıkarıp, bir çatalla hafifçe ezerek lapa haline (ama çok yumuşak olmamalıdır) getirin. Daha sonra limon suyu, zeytinyağını, ince ince doğradığınız acı biber turşusunu, dövülmüş sarımsağı, ince ince kıyılmış taze soğan ve taze kişnişi ekleyip karıştırın. Tuz ve karabiber ile tatlandırdıktan sonra karışımın üstünü örtüp, acı sivribiber turşusunun tadını ezmeye iyice vermesi için en az 3 saat bir kenarda bekletin. Oda sıcaklığında servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 469
favori
like
share
demet Tarih: 02.05.2006 14:12
ilk kez duydum,teşekkürler,denicem hemen)