Malzemeler
1 paket kakaolu bisküvi
2 su bardağı şeker
1 paket vanilya
5 su bardağı süt
3 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı un
Hindistan cevizi
Tarçın
Yapılışı
Unu çelik tencerede eritmiş olduğunuz tereyağında kavurarak hafif pembeleştirin. Fazla renk atmamasına dikkat edin. Bisküvileri ufalayarak ezin, 40x30 cm bir tepsiyi hafif ıslatın ve üzerine ufaladığnıız bisküvileri düzgün şekilde yayın. Meyanenin içine şeker, vanilya ve süt ekleyip ateşe koyun. Çırpma teliyle karıştırarak 2-3 dakika kaynatın. Elde ettiğiniz harcı hemen bisküvilerin üzerine dökerek spatulayla, eşit şekilde yayın. Tatlının kalınlığı 2 cm civarında olamalıdır. Soğuduktan sonra 10 eşit parçaya kesin ve servis tabaklarına, altı üstüne gelecek şekilde yerleştirin. Tatlıyı, hindistan cevizi ve tarçınla süsleyebilirsiniz.