Melimelo

Son güncelleme: 04.07.2006 09:23
  • Malzemeler
    1 paket kakaolu bisküvi
    2 su bardağı şeker
    1 paket vanilya
    5 su bardağı süt
    3 çorba kaşığı tereyağı
    1 su bardağı un
    Hindistan cevizi
    Tarçın
    Yapılışı
    Unu çelik tencerede eritmiş olduğunuz tereyağında kavurarak hafif pembeleştirin. Fazla renk atmamasına dikkat edin. Bisküvileri ufalayarak ezin, 40x30 cm bir tepsiyi hafif ıslatın ve üzerine ufaladığnıız bisküvileri düzgün şekilde yayın. Meyanenin içine şeker, vanilya ve süt ekleyip ateşe koyun. Çırpma teliyle karıştırarak 2-3 dakika kaynatın. Elde ettiğiniz harcı hemen bisküvilerin üzerine dökerek spatulayla, eşit şekilde yayın. Tatlının kalınlığı 2 cm civarında olamalıdır. Soğuduktan sonra 10 eşit parçaya kesin ve servis tabaklarına, altı üstüne gelecek şekilde yerleştirin. Tatlıyı, hindistan cevizi ve tarçınla süsleyebilirsiniz.
#29.04.2006 15:00 0 0 0
NaZ NaZ foto
  • ellerine saglik
#30.04.2006 23:44 0 0 0
  • tarıf için teşekkürler
#09.06.2006 09:47 0 0 0
  • Ellerine Saglik
#02.07.2006 00:47 0 0 0
  • teşekkürler
#04.07.2006 09:23 0 0 0
  • Melimelo Konusuna Benzer Konular
  • Böyle bir şey olamaz.! Hiç alakalı konu bulamadık.
  • Plastik Gıda Ambalajı 04.07.2006 09:23