Malzemeler
4 patlıcan
4 patates
3 domates
2 soğan
1 demet maydanoz
2 diş sarmısak
1 fincan zeytinyağı
1 çay kaşığı fesleğen
Tuz, karabiber
Yapılışı
Patlıcanları alacalı soyup iki cm. kalınlığında halka şeklinde doğrayın. Acısının çıkması için bolca tuzlayıp 20 dakika bekletin. Patatesleri kuşbaşı, soğanları yemeklik doğrayın. Domatesleri soyup çekirdeklerini çıkarın ve kuşbaşı doğrayın. Maydanozu ince ince doğrayın. Sarmısağı iyice dövün.
Soğanları zeytinyağında pembeleştirin. Ardından patlıcanları ekleyip iki dakika kavurun. Patates ve domatesleri ilave ettikten sonra iki su bardağı su ilave edin. Tuz, sarmısak, fesleğen ve maydanozun büyük bir bölümünü katıp şöyle bir karıştırın. Bir taşım kaynattıktan sonra ateşi kısıp kapağı kapalı olarak, 25-30 dakika kadar yavaş yavaş pişirin. Kalan maydanozu üzerine serpin ve sıcak olarak servis edin. Aynı yemeği, su eklemeden 180 derecede ısıtılmış fırına vererek daha ağır pişirebilirsiniz.

Etiketler:
Beğeniler: 1
Favoriler: 1
İzlenmeler: 374
favori
like
share
sakin75 Tarih: 03.07.2006 13:16
eline sağlık
BoardBeLasi Tarih: 03.06.2006 01:32
Ellerine Saglik