Doğru E-Posta Nasıl Gönderilir

Son güncelleme: 19.10.2010 15:08
  • Doğru E-Posta gönderme - mail nasıl gönderilir - e-mail nasıl gönderilir geniş bilgi
    Her gün posta kutumuza onlarca "forward mail" geliyor. Sizler de bunları arkadaşlarınıza "forward"lıyorsunuz. Eğer bunlar olduğu gibi bir başkasına iletilirse ki, genellikle öyle oluyor, iletiyi gönderenin adresini de bir başkasına gönderilmiş oluyor. Bu forward mailler bilinçsizce bu şekilde başkasına iletildiği (forward'landığı) zaman, mail adreslerine yasa dışı reklamlar gönderen firmalar için çok iyi birer kaynak oluyor. Ayrıca bu şekildeki iletilerle (forward mailler) kişisel bilgilerinizin istediğiniz dışında yayılmasına, email adresinizin deşifre olmasına sebep oluyor. E mail adresinizin yayılması posta kutunuza ulaşmayı başaran virüs sayısını, spam sayısını arttırıyor. Posta kutunuzun da gereksiz bir sürü ticarı maillerle dolmasına neden oluyor.

    Bunu önlemek için sizin ve iletiyi gönderdiğiniz kişilerin aşağıdaki yöntemi uygulamasında büyük yarar var.

    DOĞRU İLETME (FORWARD) YÖNTEMİ

    1- Size gelen iletiyi (iletinin en son okuduğunuz halini- çünkü bazen zarf zarf içinde geliyor- en son açtığınız zarfın açık halini) forward ya da ilet tuşuna bastıktan sonra iletide bulunan tüm adresleri silin. İletide gönderilmek istenilen mesaj dışında bir şey kalmasın. Böylece alıcınız iletiyi okumak için zarf üstüne zarf açmayacak, daha rahat okuyacak, iletiyi gönderenin de adresi yayılmayacak.

    2- İletileri göndereceğiniz kişiler, bildiğiniz gibi üç farklı pencerede adresleniyor. Kime (to), Bilgi (cc) ve Gizli (BCC). İletileri göndereceğiniz adresleri Kime (to) ve Bilgi (cc) penceresine yazarsanız tüm alıcılar diğerlerinin adreslerini görür. Bu nedenle ileti göndereceğiniz kişileri kesinlikle gizli (BCC) kısmına yazın, böylece mail attığınız kişilerin birbirlerinin adresini görmesini engellersiniz. Eğer iletiyi gönderdiğiniz kişi bu yöntemi kullanmıyorsa, geldiği gibi adresleri silmeden iletiyorsa, hiç değilse sizin adresiniz dışında arkadaşlarınızın adresini korumuş olursunuz.

    3- Size çok forward ileti yollayan kişilere mutlaka bu maili gönderin ki, o da sizi gizli (BCC) kısmına yazsın ve adresiniz iletiyi alan diğer kişilerce görünmesin.

    Bu maili bütün forward attığınız kişilere ve size forward atan kişilere gönderirseniz kişisel bilgilerimizin güvenliğini ve posta kutularımızın korunmasını sağlayabiliriz.
#19.10.2010 15:08 0 0 0