Camın ateşi bedenlerimize dokunuyor

Son güncelleme: 29.04.2006 16:04
  • Alev sanatı ile cama hayat verenlerden biri de genç yetenek Burçin Evrim. Kendisi ürettiği camla birbirinden güzel, eşsiz takılar üretiyor.

    Günümüzde giderek ilgi görmeye başlayan alev sanatı yeni bir yetenek olan Burçin Evrim ile tekrar gündeme geliyor. Alev sanatı hakkında yurt dışındaki kaynaklardan faydalanan, araştırma yapan, oradaki alev sanatı sanatçıları ile bilgi alışverişi için kontakt halinde olan, Evrimin camları İtalya da Murona adasında üretilen Moretti, Almanya da üretilen Lauscha ve Reichenbach, Çekoslavakya da üretilen Ornella. Cam çubuklar dışında, metalik efekt veren cam parçaları, toz halinde cam, mille fiore olarak adlandırılan cam çiçekler, altın ve gümüş varak, altın taşı, bakır, paladyum ve daha bir cok malzeme kullanıyor.

    Boncuklarının kalitesini düşürmemek ve en iyiyi bulabilmek için en kaliteli malzemeyi kullandığını söyleyen Evrimin boncukları 800-1200 derece gaz ve saf oksijen üretilerek elde edilen ateşte çalışılarak yapılıyor.

    Bu takılara sahip olacak kişiler ise çok şanslı çünkü her bir takıdan sadece bir adet üretiliyor. Tek olmasının nedeni ise sanatçının kalıpla çalışmayı sevmemesi. Bu da her kolyeyi daha özel kılıyor. Var olan takılardan sipariş edilmesi ya da hayalinizdeki takının hayata geçirilmesi mümkün.
#29.04.2006 16:04 0 0 0