Nişastalı, beyaz undan yapılmış gıdaların kan şekerini aniden yükselttiği için kalp ve damar hastalığı için risk faktörü olduğu belirtildi. İç Hastalıkları Uzmanı Dr. M. Emin Dinççağ, 'Gıdaların kan şekerini ani yükseltmeleri hazırlanmasına, pişirilmesine, tek başına veya bir yemeğin içinde yenilip yenilmemesine bağlıdır. Bunun için lifli ve kepekli gıdalar, bulgur, çavdar ekmeği, bütün kepek gevrekleri, yarı haşlanmış pirinç, portakal, elma, armut, fasulye, baklagiller gilisemik indeksi daha düşük gıdalar olduğu için tercih edilmelidir' dedi.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 454
favori
like
share
DİDEM Tarih: 30.04.2006 14:17
kepekli un daha sağlıklı olduğu için bende ,
kepekli ekmeği tercih ediyorum :70:
SU-PERISI Tarih: 30.04.2006 13:18
Kepekli un sağlıklıdır, çünkü buğdaydaki mineral, vitamin, enzim ve amino asitler kabuğundadır. Kepeğin atılması ile birlikte bütün vitamin, mineral, enzim ve aminoasitler de yok olur ve bu nedenle beyaz un besleyici değildir.
doktoruydu Tarih: 30.04.2006 13:00
teşekkürler......
ozlems_o Tarih: 30.04.2006 12:52
bilgiler için sağol caspercım

beyaz ürünlerin çoğuna dikkat etmek gerekio zate :85: