akciğer kanseri ilacının temini

Son güncelleme: 03.05.2006 08:04
  • Akciğer zarı kanseri ilacının temini
    Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Nevşehir Tuzköy'de 'asbest ve erionite' adlı maddelerin neden olduğu akciğer zarı kanseri (mezotolyoma) hastalığının görüldüğü vatandaşlar için ilaç temininde herhangi bir sıkıntı yaşanmayacağını bildirdi.



    Başka bölgelerde de buna benzer sorunlar yaşandığına dikkat çeken Akdağ, "Ama çok geniş alanlarda değil. Konu ile ilgili Kanser Savaş Daire Başkanlığı ciddi bir şekilde çalışıyor" dedi.

    Sağlık Bakanı Akdağ CİHAN'a, 'asbest ve erionite' adlı maddeler nedeniyle Nevşehir'in Gülşehir ilçesine bağlı Tuzköy'de görülen, akciğer zarı kanserindeki artışlarla ilgili değerlendirmelerde bulundu. "Kanserojen maddelerin neden olduğu mezotolyoma hastalığının tedavisinde kullanılmak üzere yurt dışından 4- 5 ay içerisinde bir ilaç getirileceği ve daha önce tedavi görmüş ancak sonuç alınamamış hastalarda ücretsiz olarak kullanılacağı açıklandı, bu konuda neler söyleyeceksiniz. Bu ilacın temininde herhangi bir sıkıntı yaşanacak mı?" şeklindeki soru üzerine Akdağ, "Tedavi ile ilgili bir sıkıntı oluşturulmayacak şekilde hastalanan vatandaşın ilacı tamamen temin edilecektir. Bu konuda bir endişe olmamalıdır" diye konuştu.

    Akdağ, buna benzer problemlerin başka bölgelerde de görüldüğüne dikkat çekerek, şöyle devam etti: "Yerel olarak toprakla ilgili veya su ile ilgili bir takım problemler bazı bölgelerimizde oluyor. Ama çok geniş alanlarda değil. Kanser Savaş Daire Başkanlığımız, bu konuda ciddi bir şekilde çalışıyor. Biliyorsunuz Türkiye'de özellikle Çernobil ile ilgili olarak - Karadeniz'de bir problem oldu mu veya halen var mı?- diye tartışıldı durdu. Bunun için de son 1,5 yıldır bazı çalışmalar sürdürüyoruz. Onların sonuçlarını da yakın bir zamanda elde edeceğiz."

    Söz konusu riskli bölgeler hakkında vatandaşların bilgilendirilmesinin önem taşıdığını vurgulayan Akdağ, böylece ilgili diğer kurum ve bakanlıklarının dikkatlerinin olaya çekilmiş olacağını söyledi. Akdağ, "Onlar da kendi işlerini yapıyorlar. Nevşehir'deki olay bu şekilde gelişti. Ordaki vatandaşların orayı terk etmesi, bir başka yerde ikamet etmesi gerektiği için onlara yeni konutlar yapıldı ve zannediyorum yakın bir zamanda oraya taşınmış olacaklar. Kafalarına takılan bir soru varsa kulaktan dolma hareket etmemeliler. Mutlaka oradaki yerel sağlık yöneticileri ile kendi bölgelerindeki yöneticilerle irtibat kurmalılar. Onlar kendilerine doyurucu bilgi vereceklerdir. " şeklinde konuştu.


#02.05.2006 16:26 0 0 0
  • maalesef nevşehirdeki dramı akşam arenada izledik,
    içler acıtıcı bir durum,
    herkes ailesinden birkaç kişiyi kurban vermiş bu hastalığıa,
    bir an önce çözüm bekliyoruz
#02.05.2006 16:33 0 0 0
  • İnşallah en kısa zamanda temin edilir.teşekkürler didem
#02.05.2006 17:27 0 0 0
  • umarım en kısa zamanda bi çaresi bulunur

    haber için sapol didemcim
#03.05.2006 08:04 0 0 0