Gerekli Malzemeler :

180 gr (12 Çorba Kaşığı) Tereyağı
3 Çorba Kaşığı Maydanoz (ince kıyılmış)
4 Çorba Kaşığı Sirke yada limon suyu
1 Kahve Kaşığı Tuz
1 Kahve Kaşığı Karabiber

Hazırlanışı:

Adına karşın rengi siyah olmayan bu tereyağı, yumurta, haşlanmış yada sote edilmiş balıklar, sebzeler ve dana beyni yanında servis edebilirsiniz.
Tereyağı küçük parçalara keserek bir tencereye koyup, tencereyi orta ateşe oturtunuz. Yağ kızınca tencereyi ateşten alıp, köpüğünü alıp atarak, kalan temiz yağı bir kaseye aktarınız. (tencerenin dibinde kalan süt görünümündeki kısmı atınız.) Tencereyi çalkalayıp kurulayarak, kasedeki yağı yeniden tencereye koyunuz.
Tencereyi yeniden orta ateşe oturtunuz.(Tereyağı önce köpüklenecek ve birkaç saniye kabaracak, sonra sönüp kahverengi olacak.). Tereyağı ceviz renginde (kahverengimsi sarı) olunca, tencereyi ateşten alıp, maydanozu katarak karışımı bir kaseye boşaltınız.
Sirke yada limon suyunu aynı tencereye koyup, orta ateşte 1 çorba kaşığı kalana kadar kaynatınız. Tencereyi ateşten alıp, kaynamış sirke yada limon suyunu kasedeki yağlı karışıma katarak, tuz ve biberi ekleyiniz.
Kaseyi servis zamanına kadar sıcak su dolu bir kabın içine oturtarak bekletiniz.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 859
favori
like
share
VULKAN Tarih: 25.08.2007 01:03
teşekkürler ellerine sağlık
XeNTuS Tarih: 21.05.2007 22:00
Paylaşım İçin Saol Eline Sağlık..
asya_kartal Tarih: 10.02.2007 11:00
sunum için teşekkürler...
Garip07 Tarih: 22.12.2006 03:16
paylasim icin tessekürler
DİDEM Tarih: 23.09.2006 00:55
tarifleriniz için teşekkürler :85:
unique Tarih: 20.09.2006 15:36
ellere emeklere saglik...
sakin75 Tarih: 03.07.2006 11:16
teşekkürler
BoardBeLasi Tarih: 30.06.2006 22:38
Ellerine Saglik
refik Tarih: 17.05.2006 16:14
teşekkürler paylaşımların için