Taksim'de İntihar Saldırısı

Son güncelleme: 01.11.2010 21:31
  • İstanbul'da Patlama - Taksim'de Patlama - Taksim'de Canlı Bomba

    İstanbul Taksim'de bir patlama meydana geldi.

    İstanbul pazar sabahına bombalı saldırı haberiyle başladı. Taksim Meydanı'nda sürekli görev yapan çevik kuvvet ekibine saldırı düzenlendi. İddiaya göre kadın canlı bomba Taksim Meydanı'nda görev yapan Çevik Kuvvet ekiplerinin bulunduğu noktaya geldi ve üzerindeki bombanın pimini çekti. Görgü tanıklarına göre 10.38'de yaşanan patlama sonrası ambulanslar olay yerine geldi.

    Taksim'de çevik kuvvet polisinin bulunduğu noktada bir patlama meydana geldi. Patlamada ilk belirlemelere 5'i Çevik Kuvvet polisi ağır olmak üzere 15 kişi yaralandı ve yaralılar hastanelere kaldırıldı. Taksim'den yansıyan ilk görüntülerde bir cesedin üzerinin gazeteyle örtüldüğü görüldü. Taksim meydanı kısmen trafiğe kapatıldı. Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın da incelemelerde bulunuyor. Patlama sonrası polisin düzenlediği operasyonlara 6 polis helikopteri de havadan destek veriyor.

    Görgü tanıkları, çok şiddetli bir patlama sesi duyduklarını, patlamadan sonra polisin patlama bölgesini derhal kapatarak, yaralıların ambulansla hastaneye götürüldüğünü söyledi.

    İKİNCİ BOMBA ŞÜPHESİ

    Polis ekipleri ikinci bir saldırı ihtimaline karşı bölgeyi güvenlik çemberine alırken, meydana çıkan tüm yollar kapatıldı.

    İSTANBUL'DA KIRMIZI ALARM

    Patlamanın ardından çevrede geniş güvenlik önlemi alan polis, Vatan Caddesi'ndeki 29 Ekim törenleri için de kırmız alarm verdi.

    Uluslararası haber ajansları patlamayı flaş haber olarak duyurdu. Saldırının pazar sabahı erken saatlerde gerçekleşmesi can kaybı ve yaralı sayısını azalttı.

    Mynet
#31.10.2010 10:16 0 0 0
  • Şerefsiz köpek soyları yine iş başında.
#31.10.2010 10:18 0 0 0
  • off .. birden Okyunca Nefesim Kesildi !! Allah Belalarını Versinn !! Umarım Can Kaybı Yoktur .(


    SÖZDE EYLEMSİZLİĞİN SON GÜNÜ
    Patlamanın PKK'nın daha önce açıkladığı "eylemsizlik" kararının bittiği gün !!
#31.10.2010 10:21 0 0 0
  • Alttaki ile bir alakası varmıdır sizce.Eğer varsa o zaman gardiyanları kutluyorum.


    noimage
#31.10.2010 19:45 0 0 0
  • ilbeyi abi senin fotoğrafina baya güldümbunlara gelincede yılan insan oğluna söz vermiş asla seni isirmayacağim diye ama herseferinde insanı bulduğu yerde ısırmaya devam etmiş bunların başindada bi kara yılan var bugün söz verir yarin askere kurşun sıkar bomba patlatir,önemli olan yılana güvenmek deil taş atip kızdırmaktir elinden geleni ardina koymasin diye nasilsa zehiri biter kucağa düşer yukardakinn düştüğü gibi..
#31.10.2010 21:25 0 0 0

  • Bu reside var arşivimizde makrao kardeşim,ayıpsın.


    noimage
#31.10.2010 21:39 0 0 0
  • Sevgili By_ultrAslan kardeşim hoşgörünü umarak sunduğun konunun altına Mustafa ERTEKİN hocamın bir makalesini yapıştırıyorum

    Terör'ün maskesi düşmelidir!
    Türkiye'nin gündemi "Kürt meselesi" diye farklı bir pencereden konuşulmaya başlayınca "terör" belasıyla mücadele erozyona uğramaya başladı

    Meselenin teşhisinde bir yanlışa düşüldüğü Dün taksimde patlayan bomba ile bir kez daha görülmüştür.

    22 yaralı kardeşimizin feryadı terörün maskesini ortaya çıkardı.

    Terörün kanlı ve alçak maskesi bir kez daha görüldü.

    Demokrasi filan diyerek maskelenen karanlık emellerin ve terör'den nemalanan siyasetçilerin gerçek yüzü bu Taksimdeki bombanın sesi, akan kanın rengi, çığlıkların sesi terörün taa kendisidir.

    Taksim meydanında görevini yapan polisi, ekmek parası için çalışan simitçiyi, çiçekçiyi, börekçiyi hedef alacak kadar gözü dönmüş canileşmiş bir zihniyet ile konuşulacak ne kalmıştır?

    Kanlı terör elebaşı ile eylemsizlik müzakeresi yapmak, İmralı'dan medet beklemenin bir anlamı kaldı mı? Terörist başının "31 Ekimden sonra karışmam" tehdidini muhatap almak, terörle pazarlık etmek vicdanları zedelemektedir.

    Sermayesi terör, gıdası kan, kelamı tehdit olan kanlı ellerden, kirli yüreklerden demokrasi ve inanlık beklemek ne büyük yanılgıdır.

    Türkiye bir tarafta silahlar sussun diye hukuksuzluklar sineye çekilirken, diğer tarafta kudurmuş teröristleri görmezden gelinmesi kabul edilemez.

    Bir tarafta kamuoyuna analar ağlamasın, silahlar sussun denirken, diğer tarafta kudurmuş canilerin masum vatandaşların canına kast etmesini kimse göremezden gelemez, gelmemelidir zaten!..

    Kanlı teröristlerin demokrasi süreci teranesi ile siyasi lider gibi gündeme mesaj vermesi, ciddiye alınması millete ızdırap vermektedir.

    Peki, Orada yaralanan polis kardeşlerimizin, işçi kardeşlerimizin hakkı hukuku ne olacaktır?

    Bir tarafta demokrasi filan denirken diğer tarafta terörden siyasi sonuç çıkarmaya çalışan uyanıklıklara yol verilmesi ayıptır ve vicdanları da zedeler

    Zaten mesele ve asıl sorun da demokratikleşme de değil, çünkü Tüm vatandaşlar bu ülkede haklarını eşit kullanılmaktadır.

    O halde toplumu farklılaştırmanın anlamı nedir?

    Taksim saldırısı dayatmanın boyutunu gösterirken Asıl sorunun da terörle mücadele sorunu olduğunu göstermiyor mu?

    Siyasi aktörler çözüm şart diyor ama bu kördüğümü yaratanın terör olduğunu kimse söylemiyor.

    Zaten meseleyi 25 yıllık yaraya dönüştürende terör değil mi?

    Terörü bitirmek için sadece silahlı önlemler elbette yeterli değil, bölgesel kalkınma ve demokrasi çerçevesinde yenilikler yapılmalıdır...

    Yapılanlar sadece bir zümreyi farklılaştırmak değil tüm toplumu kapsayan açılımlar olmalı

    Ancak meselenin gittiği istikamet farklılaşmıştır. Kanlı terör şiddetten siyasi sonuç çıkarmak istemektedir.

    Son günlerde Terörün bitirilmesi, silahların susması, bölgesel kalkınma vesaire konuşulup müzakere edilmesi gerekirken yönün değiştirildiği görülüyor

    Ancak, farklı mekanizmaların devreye girip muhatabın "İmralı sakini" olduğunu işaret etmesi gerilimi artırdığı gibi teröre de cesaret veriyor.

    Dağdaki terör taksim meydanına gelmiştir.

    Devletimizin terörist başı ile müzakereye oturulması (devlet görüşüyormuş) akıl durması değil ise büyük bir yanılgı değil mi?

    Ne oluyoruz? Kanlı terör taksimde bomba patlatırken terörün masa başında demokratikleşmesi, ovada siyasete davet edilmesi mümkün olabilir mi?

    40 bin şehit geride bıraktığı ailesini, yavrusunu bu rezaleti görsün diye mi bırakmıştır?

    Peki, Vatan uğruna feda edilen canlar akan kanlar ne olacaktır?

    Kanlı teröristlere ellerindeki kan kurumadan belki de afla kurtarıp siyaset yolunu açmayı düşünmek nasıl bir yanığıdır? Dün taksimde ekmek parası uğruna canını ortaya koyan ve terörün hedefi haline gelmiş polis kardeşlerimize yapılan saldırı bulanık zihinleri artık aydınlatmalıdır.

    Türkiye bu büyük yanlıştan, akıl durmasından mutlaka kurtulmalıdır

    O halde Kendini "ayrık otu" gibi farklılaştıran "terör örgütü ve teröristlerle" bu ülkenin öz evlatlarını kültürel kimliklerinden dolayı karıştırmamak gerekmektedir

    Birlik ve bütünlük çabaları sonuna kadar sürdürülmelidir.

    Terör ve Teröristler bütünlüğümüzü bozan "ayrık otu" gibidir, Ayrık otlarını bu ülkenin muhatap alması da artık düşünülemez.

    Bu mesele sadece muhataplık meselesi de değil, bir milletin içinden millet yaratma gayretine düşenlerin "ihaneti" meselesidir

    O halde sapla samanı artık ayırmak gerekiyor.

    Toplumun bütünlüğü içinde bölgesel farklılıklar (ekonomik ve sosyal) yeniden değerlendirilmeli, ülkenin birlik ve beraberliği için demokrasi çerçevesinde iyileştirmeler yapılırken kanlı terör artık tüm vatandaşların ortak düşmanı olduğu anlatılmalıdır.

    Taksimde patlayan bomba sadece polise değil Türk milletinin tamamına yapımlı bir saldırıdır.

    O kahraman polislere ve vatandaşlara şifa dilerken Türk milletinin arkalarında olduğunu söylemek isterim
#01.11.2010 21:31 0 0 0