Fizik Tedavi İle İlgili Doğru ve Yanlışlar

Son güncelleme: 04.11.2010 00:24
  • Fizik Tedavi hakkında merak ettikleriniz - Fizik tedavi hakkında bilgilerEklem ağrıları ,yaygın vücud ağrıları , omuzlarda sertleşme, boyunda kireçlenme, belde tutulma, dinmeyen ağrılar.

    Çağımızın neredeyse bize şart koştuğu, günlük yaşantımızın vazgeçilmezi bilgisayar başında geçirdiğimiz uzun saatler zaman içinde bize bel, boyun ve sırt ağrıları olarak geri dönüyor.

    Zamanımızın büyük kısmını geçirdiğimiz ofisimiz ne kadar ergonomik?

    Peki biz bu ağrılardan kurtulmak için ne yapıyoruz?

    İlaç tedavileri gerçekten çözümmü?

    Fizik Tedavi nedirFizik tedavi yani fiziksel tıp, derin etkileşimli ısıtıcılar, yüzeysel etkileşimli ısıtıcı ve soğutucu ekipmanlar, elektrik akımı, ışınlar veya manyetik alan oluşturan cihazlarla, vücudumuzdaki gelişmiş olan fonksiyonel yetersizliğin ve kas iskelet sistemine bağlı ağrılı durumların tedavi edilmesidir.

    Fizik tedavinin süresi ne kadardırHastanın durumuna ve ihtiyacına göre uzman hekim tarafından düzenlenen tedavi programına göre uygulanır.Her seans ortalama 45 dakika sürmek üzere toplam 10-20 seans uygulanır.


    Fizik tedavi yöntemleri ağrılımıFizik tedavi de vucudunuza ağrıyı dindirmeye yönelik ısı tedavileri, ağrı kesici elektrik akımları uygulanır, bu sırada ağrı hissetmezsiniz.Elektrik akımı uygulanırken hafif bir karıncalanma hissedersiniz. Ancak hastada eklem kısıtlılığı mevcutsa, örneğin omzunu kaldıramıyorsa, germe egzersizleri yapılacağından hafif ağrı olabilir.

    Fizik tedavi kanser yaparmıHayır. Uygulanan tedavi ile vucuda radyasyon verilmez. Ancak özellikle sıcak uygulamalarda uygulama yapılan alanda iltihap(enfeksiyon) ve tedavi edilmemiş kanser odağı olmamalıdır.

    Fizik tedavi kemik erimesi yaparmıHayır. Aksine lokal kemik erimesi durumlarında fizik tedavi yöntemleri ile düzelme sağlabilir.

    Fizik tedavi alışkanlık ve bağımlılık yaparmıHayır. Fizik tedavi yöntemleri vücuda zarar vermez, bağımlılık yapmaz. Ancak fizik tedavi ile ağrılarınız rahatladığı için bir süre sonra tekrar aynı rahatlama için tekrar fizik tedaviye girmek isteyebilirsiniz, bu endişelenilecek bir durum değildir. Tekrar ilaç kullanmaktan ise fizik tedavi almak çok daha iyidir.


    Uzm.Dr. Volkan SUBAŞI


    alıntı
#04.11.2010 00:24 0 0 0