Güzellik ve çaylar

Son güncelleme: 05.05.2006 22:55
  • --------------------------------------------------------------------------------

    Güzellik ve çaylar

    --------------------------------------------------------------------------------

    Cilt ile ilgili sorunlarda önemli tedavi yollarının başında kanı temizleyen çayların kullanımı geliyor. Civan perçemi, portakal ve limon kabuğuyla çayırkarabaş otu çayı genellikle kanı arındırıcı özelliklere sahip. Şehtare ve altın otlarından yapılan çaylar ise sadece kanı temizlemekle kalmıyor, aynı zamanda karaciğeri de dinlendiriyor. Aynı amaçla ardıç meyvesi, ada çayı, ebegümeci ve karahindiba çayları da tüketilebiliyor.

    Soluk bir cilde çare olarak anason, rezene ve lavanta karışımı çayların tüketilmesi lazım. Bu karışım aynı zamanda sakinleştirici ve mide problemlerini yatıştırıcı etkilere sahip. Cildin soluk olmasının nedeni yorgunluk veya dolaşım bozukluğuysa papatya ve biberiye çayları da tercih edilebiliyor.

    Dikkat edilmesi gereken nokta, çaylar tüketilirken kişinin metabolizmasını tanıması yani bilinçli olması. Örneğin, kuşburnunda yüksek miktarda potasyum vardır; dolayısıyla potasyum dengelerini bozabileceğinden böbrek hastalarının bu çayı tüketmemeleri gerekir. Aynı şekilde, kolitten yakınanların aşırı gaz oluşumuna neden olan sinameki ve funda yaprağını tüketmemelerinde yarar vardır. Şifalı bitkilerle ilgili bu tür olumsuzluklar çok ciddi sonuçlar doğurmasa da, beden metabolizmasının tanınması için bir kere olsun bir uzmandan yardım alınması en doğru yol olacaktır
#04.05.2006 12:09 0 0 0
  • paylaşımların için teşekkürler kalamış
#05.05.2006 00:17 0 0 0
  • ben bitkisel çayları seviyorum ve yararına inanıyorum,
    en çok ta ısırgan otu çayını tüketirim,
    Güzel bilgilerin için teşekkürler arkadaşım
#05.05.2006 22:55 0 0 0