Sofuoğlu'na İtalya'dan Teklif Var

Son güncelleme: 06.11.2010 10:23
  • Kenan Sofuoğlu Honda Gresini Racing Moto2'den Teklif Aldı - Kenan Sofuoğlu Honda Gresini Racing Moto2 - Kenan Sofuoğlu Moto2 - Kenan Sofuoğlu Hayran Sayfası

    noimage

    2010 Dünya Supersport Şampiyonu Kenan Sofuoğlu, Portekiz'de 5. olduğu kariyerindeki ilk Moto GP yarışının ardından, Moto2'de sezonu şampiyon tamamlayan İtalyan takımı Honda Gresini Racing Moto2'den teklif aldı.

    Moto GP'nin dalı olan Moto2'nin Portekiz'deki Estoril Circuit Pisti'nde hafta sonu gerçekleştirilen koşusunu Technomag-CIP takımıyla 5. sırada tamamlayan milli motosikletçi, Avrupa takımlarının gözdesi oldu.

    Kenan Sofuoğlu, önde götürdüğü yarışmayı motosikletinde yaşadığı sorun nedeniyle 5. sırada tamamlayabildiğini belirterek, koşunun kendisi açısından ''çok iyi'' geçtiğini söyledi.

    ''Benim için süper bir sonuçtu'' diyen milli motosikletçi, ''Kariyerimdeki ilk Moto GP yarışmasıydı. Bir anlamda antrenman yaptım, ama elde ettiğim beşincilik güzel bir derece'' ifadelerini kullandı.

    Koşudaki derecesinin kendisine yeni kapılar açtığını dile getiren Sofuoğlu, ''Portekiz yarışı sonrası Moto2'de sezonu dünya şampiyonu olarak tamamlayan İtalyan takımı Honda Gresini Racing Moto2'den teklif aldım. Görüşme yapmak üzere İtalya'ya geldim. Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül de İtalya için bana destek verdi. İtalyan takımı beni 1 numaralı pilot olarak istedi. Perşembe günü anlaşma imzalayabiliriz. Eğer Moto2'de yarışmaya katılmasaydım böyle bir teklif alamazdım. Moto2'nin Portekiz yarışı benim Avrupa'daki değerimi artırdı'' dedi.

    Honda Gresini Racing Moto2'de İtalyanların görev aldığını ve genelde dışarıdan kimseyi kabul etmediklerini anlatan Sofuoğlu, ''Eğer Portekiz yarışında yer almasaydım şu an dünyanın 1 numaralı takımıyla görüşme halinde olmazdım. İspanya'daki Valencia yarışmasından önce sözleşme imzalamak istiyorum. Valencia yarışı sonrası şampiyonanın 1 numaralı motosikletiyle test sürüşü yapabilirim'' diye konuştu.

    Ntv Spor

    Kenan Sofuoğlu Hayran Sayfası Katılın ==> Kenan Sofuoğlu Fan Page
#06.11.2010 10:23 0 0 0