Da Vinci Şifresi

Son güncelleme: 08.02.2008 09:26
  • noimage

    noimage
    TOM HANKS(Robert Langdon)

    noimage
    JEAN RENO(Bezu Fache)

    noimage
    AUDREY TAUTOU(Sophie Neveu)

    noimage
    SIR IAN MCKELLEN(Sir Leagh Teabing)

    noimage
    ALFRED MOLINA(Piskopos Aringarosa)

    'Da Vinci Şifresi' filminin kadrosuna yeni katılımlar gerçekleşti. Tom Hanks, Jean Reno ve Audrey Tautou'nun ardından 'Yüzüklerin Efendisi'nden -Gandalf- Ian McKellen ile Örümcek Adam 2'den Alfred Molina da yapımcı şirketle anlaştı.

    Dan Brown'ın tüm dünyada satış rekorları kıran 'Da Vinci Şifresi-The Da Vinci Code' adlı eserinden beyazperdeye uyarlanan film, yıldızlar geçidine dönüştü.

    Empire dergisinin internet sitesindeki habere göre, 'Yüzüklerin Efendisi' filminin oyuncularından McKellen ve Molina'nın da katılmasıyla, filmin çekirdek kadrosu tamamlandı.
    McKellen, filmde Hanks'in canlandıracağı Amerikalı profesör Robert Langdon'a yardım eden zengin İngiliz Sir Leagh Teabing rolünde izleyici karşısına çıkacak. Alfred Molina'nın ise cinayete karışan ve kiliseyi bölmeye çalışan kötü karakterlerden Piskopos Aringarosa'yı canlandıracağı ifade edildi.
    Filmde Hanks profesör Langdon'ı, Audrey Tautou ona yardım eden Fransız kriptoloji uzmanı Sophie Neveu'yu, Jean Reno ise müfettiş Bezu Fache'yi canlandıracak.
    Yönetmenliğini 'Akıl Oyunları - A Beatiful Mind' filminin rejisörü Ron Howard'ın üstlendiği filmin yapımcısı Brian Grazer. Senaryosunu Akiva Goldsman'ın kaleme aldığı filmin çekimlerine Haziran ayında Shepperton Stüdyoları'nda başlanacak.
    Tahmini bütçesi 100 milyon dolar olarak belirlenen filmin çekimlerini Columbia/Sony Pictures şirketi üstlenecek. Yapımın, Mayıs 2006'da gösterime girmesinin planlandığı kaydedildi.

    DA VINCI'NİN SIRRI NE?
    Dan Brown'ın orijinal adı 'The Da Vinci Code' olan kitabı, satışa çıktığı ilk haftanın sonunda büyük başarı kazanarak New York Times'ın 'en çok satanlar' listesine bir numaradan girdi.
    Kitap, Wall Street Journal, Publishers Weekly ve San Francisco Chronicle'ın en çok satanlar listesindeki yerini uzun süre korudu.
    Film yapım hakları Columbia Pictures tarafından satın alınan kitabın öyküsü kısaca şöyle:
    Harvard Üniversitesi'nde simge bilim profesörü olan Robert Langdon, Paris'te iş gezisindeyken bir gece yarısı Louvre'un yaşlı müdürünün ölü bulunduğu haberini alır. Langdon ve yetenekli Fransız kriptoloji uzmanı Sophie Neveu, cesedin etrafındaki izleri takip ederek bu garip esrar perdesini araladıkça, ipuçlarının onları Da Vinci'nin tablosuna götürdüğünü keşfeder.
    Büyük usta, bu sırrı herkesin görebileceği bir yere, ünlü tablosu Mona Lisa'nın içine gizlemiştir. Langdon, bu garip bağlantıyı açığa çıkarınca tehlike artar. Cinayete kurban giden müze müdürü de, Sir Isaac Newton, Botticelli, Victor Hugo, Da Vinci ve aralarında diğer ünlülerin de bulunduğu gizli bir kuruluş olan Sion Manastırı Derneği'nin üyesidir.
    Langdon, aydınlatmaya çalıştıkları bu tehlikeli sırrın, yüzyıllardır tarihin derinliklerinde gizlendiğinden şüphelenir. Böylece, Paris ve Londra sokaklarında amansız bir kovalamaca başlar. Langdon ve Neveu, kendilerini, atacakları her adımı önceden bilen esrarengiz olduğu kadar da çok zeki olan bir adamla karşı karşıya bulurlar. Eğer bu karmaşık bilmeceyi çözemezlerse, bu çok eski gerçek ebediyen kaybolacaktır.
#22.04.2005 08:48 0 0 0
  • kadro süper bakalım nasl olcak
#22.04.2005 13:19 0 0 0
  • bence kadro tam süper değil tom hanks yerine daha önceki adaylardan Russell Crowe'un ıynamasını tercih ederdim ve Audrey Tatou'nun yerine daha ciddi birisini koyabilirlerdi diğerlerine sözüm yok. Özelliklede Ian McKellen konusnda
#22.04.2005 14:37 0 0 0
  • usta teşekkürler cok güzel bir film olacak gibi
#24.04.2005 18:55 0 0 0
  • ellerine saglik arkadasim...kesin harika bir filim olacak...
#03.05.2005 19:40 0 0 0
  • ellerine saglik arkadasim...kesin harika bir filim olacak
#03.05.2005 21:35 0 0 0
  • teşekkürler arkadaşım seyretmek dileğiyle
#11.05.2005 16:02 0 0 0
  • noimage

    Tür
    Polisiye / Gerilim / Dram
    Gösterim Tarihi
    19 Mayıs 2006
    Yönetmen
    Ron Howard
    Senaryo
    Akiva Goldsman , Dan Brown (Kitap)
    Görüntü Yönetmeni
    Salvatore Totino
    Müzik
    James Horner
    Yapım
    2006, ABD
    Oyuncular
    Tom Hanks (Robert Langdon) , Jean Reno (Müfettiş Bezu Fache) , Audrey Tautou (Neveu) , Alfred Molina (Bishop Aringarosa) , Ian McKellen (Sir Leigh Teabing) , Paul Bettany (Silas)


    Simgebilimci Profesör Robert Langdon'a bir toplantı için Paris'tedir. Gece oteline gelen bir telefonla polis tarafından Louvre müzesine çağrılır. İsa'nın Son Yemeği'nin sergilendiği salonda bir cinayet işlenmiştir. Kanının son damlasıyla cinayet mahalline şifreli ipuçları bırakan kurban, Langdon'u aynı gün telefonla aramış bulunan Müze müdüründen başkası değildir.

    Polis müfettişi Bezou Fache için Langdon sadece şifreleri çözecek isim değil, potansiyel katilin ta kendisidir. Fransız polisinin şifre çözme uzmanı genç ve güzel Sophie Neveu olaya karıştığında, herşey, göründüğünden çok daha karmaşık ve tarihin akışını değiştirebilecek bir sırrın etrafında düğümlenmeye başlayacaktır.

    Dan Brown'un histeri derecesinde çok satan kitabından uyarlanan Ron Howard imzalı filmde Langdon'u Tom Hanks'in, Fransız Müfettiş Fache'ı ise Jean Reno'nun canlandıracak olması gibi sürprizler var.

    noimage

    FRAGMAN
#21.03.2006 12:46 0 0 0
  • Güçlü bir kadro ve ilgi çeken bir kitabın beyaz perdeye uyarlanması, gerçekten film iyi bir şekilde kurgulansıysa eğer dünya klasikleri arasındaki yerini alacaktır.
    Haber için teşekkürler arkadaşım
#21.03.2006 12:51 0 0 0
  • merakla bekliyorum paylaşım için saol arkadaşım
#21.03.2006 20:21 0 0 0
  • noimage


    noimage
    noimage
    noimage
    noimage

    The Da Vinci Code

    Vizyona Giriş Tarihi
    19.05.2006

    Türü
    Dram

    Ülke
    ABD

    Süresi ve Yapım Yılı
    dakika - 2006

    Yönetmeni
    Ron Howard

    Oyuncular
    Tom Hanks
    Audrey Tautou
    Ian McKellen
    Alfred Molina

    Senaryo
    Akiva Goldsman

    Müzik
    Hans Zimmer

    Görüntü Yönetmeni
    Salvatore Totino

    Tarihin esrar perdesi bir cinayetle aralanıyor

    Ünlü simgebilim Profesörü Robert Langdon bir gece, Louvre müzesine çağırılır. Müze müdürü öldürülmüş ve ardından gizemli bir simge dizimi ve ipuçları bırakmıştır. Kendisi de tehlikede olan Langdon, polis kriptoloji uzmanı Sophie Neveunün yardımıyla Leonardo Da Vincinin çalışmalarında bir dizi akıl almaz sırrı çözer. Tüm bu sırlar onları, hayatlarını 2000 yıldır saklı kalmış eski bir gizemi korumaya adamış gizli bir topluluğa götürür.

    Langdon ve Neveu, Paris, Londra ve İskoçyadaki heyecan verici serüvenleri sırasında, şifreyi kırmak ve insanlığı temelinden sarsacak sırları ortaya çıkarmak için umutsuzca çabalayacaktır...

    Akıl Oyunları filminin yönetmeni Ron Howardın yönettiği Da Vinci Şifresinde iki Oscar sahibi Tom Hanks (Robert Langdon) ile Audrey Tautou (Sophie Neveu), Ian McKellen (Sir Leigh Teabing), Alfred Molina (Piskopos Aringarosa), Jürgen Prochnow (André Vernet), Paul Bettany (Silas) ve Jean Reno (Bezu Fache) rol almış. Dan Brownın tüm dünyada çok satan kitabından uyarlanan filmin senaryosunu Akiva Goldsman yazmış.

    Filmin yapımcılarından Brian Grazer, özellikle kitabın bazı alt metinlerine duyduğu ilgiyi şu sözlerle dile getiriyor: Da Vinci Şifresini sadece eğlenceli ve heyecanlı bir roman olarak okumadım; hikayedeki bazı derin şeyler özellikle dikkatimi çekti. Tarihin yaratımına ilişkin değil tarihe ilişkin sorular vardı; bu soruları heyecan verici ve zorlayıcı buldum.

    Howard ise, Da Vinci Şifresiyle ilgili olarak; Bu hikayede bir filmi eğlence aracı kılmaya yetecek tüm stil ve geleneksel gerilim öğeleri mevcut diyor ve ekliyor: İzleyiciyi belli bir yöne gittiğine çok net bir şekilde inandırıyor; ama sonra sizi bambaşka şekillerde şaşırtıyor. Dan Brownın yarattığı hikaye bu yüzden okuyucuyu bu denli avucunun içine alıyor. Bir polisiye, bir gerilim hikayesi olarak tanıdık geliyor; ama sonra, Vay canına! dedirten büyüleyici bir olaylar dönüşümü var.

    Senarist Akiva Goldsmanla daha önce Akıl Oyunları ve Cinderella Mande birlikte çalışmış olan Howard, onun Dan Brownın kitabının uyarlanmasında en doğal seçim olduğunu düşünmüş. Oldukça cesaret isteyen bir işti diyor Howard ve ekliyor: Film hâline getirmeye karar verdiğimizde, kitap çoktan tarihe geçecek bir başarıya imza atmıştı. Akivayla daha önce de çok yakın çalışmış ve romanla ilgili oldukça derin konuşmalar yapmıştık; çünkü esas olan kitabın sadece iyi bir film malzemesi olması değildi. Onu perdeye aktarmaya karar verdiğiniz noktada, kitabın okuyucuya sorduğu soruların pek çoğunu kendinize sormak zorundaydınız. Daha önce hiç böyle bir sinema projesinde yer almamıştım; duyguları ve hisleri harekete geçirdiği kadar eğlenceli de olan, ama aynı zamanda büyük ölçüde tartışma da yaratan bir projeydi.

    Filmde, Dan Brownın baş kahramanı Robert Langdonı canlandıran Tom Hanks de böylesine başarılı bir kitabı beyaz perdeye uyarlamanın zorluğuna katılıyor: Her okuyucuya ne bekliyorlarsa onu vermelisiniz; çünkü dürüst olmak gerekirse, kitap gerçekten çok iyi diyor oyuncu ve ekliyor: Değiştirebilir, farklı yapabilirsiniz, ama daha iyi yaptığınızdan da emin olmak zorundasınız. Akiva için, Da Vinci Şifresi gibi spesifik bir şeyi beyaz perdeye uyarlamak devasa bir işti; çünkü senarist olarak sahip olduğu tüm o harika içgüdüleri iyi bir sinema anlatımına aktarması gerekiyordu.

    Hanks için kendi hayat deneyiminden böylesine farklı bir karakteri canlandırmak büyük bir meydan okuma olmuş. Oyuncu, filmde canlandırdığı karakter için de şunları söylüyor: Langdon büyük, gizemli ve kapsamlı bir bilgiye sahip ve bu bilgiyi büyüleyici buluyor. Bu zengin bilgiyi bir şekilde kariyeri hâline getirmiş. Simgebilimci olarak, bir mağara duvarındaki üç işaretin neyi temsil ettiğini, ne anlama geldiğini ve asırlardır ne şekillerde yorumlandığını söyleyebiliyor. Bu adam sürekli olarak her şeyi gözlemleyen biri. Her an tüm bu bağlantıları görüyor.
#05.05.2006 10:33 0 0 0
  • kitapta canlandirdigim karekterlerden Bezu Fache tuttu yaw .
    Sophie Neveu kisa sacli sarisin olarak düsünmüstüm
    filimi merak ediyorum.bakalim mekanlarda ne kadar degisiklik olacak
#05.05.2006 13:57 0 0 0
  • bu kitabı okuduğumda o kadar çok etkilenmiştim ki bikaç gün kendimi topllayamadım sürekli kitabı düşünür olmuştum

    ama filmini de izlemeyi düşünüom kaçırmam kesilikle bakalım o zaman kaç gün kendimde olmicam

    film için sağolun
#05.05.2006 14:20 0 0 0
  • kitapdan daha güzel
#05.05.2006 18:10 0 0 0
  • Wallahi kitabını okurken biraz sıkılmıştım ama inşallah film güzel olur
#05.05.2006 22:08 0 0 0
  • Valla arkadaşlar ben kitabını okumadığım için daha farklı bir gözle izleyeceğim filmi
#06.05.2006 10:48 0 0 0
  • kıtabı cok guzeldı fılmde onun kadar ıyır dıye umuyorum elınıze saglık
#09.05.2006 10:24 0 0 0
  • elınıze saglık
#09.05.2006 10:56 0 0 0
  • Vatikan'da "Da Vinci" tartışması
    Vatikan kardinallerinden Tarsisio Bertone, ''Katolik dünyasının aforoz ettiği filmi el birliği ile boykot edersek yapımcı şirkete büyük maddi darbe indiririz'' dedi.

    Daha önce 'Da Vinci Şifresi' romanını Katoliklerin okumaması gerektiğini söyleyen Cenova başpiskoposu kardinal Bertone, "eğer Dan Brown aynı kitabı Hazreti Muhammed için yazsaydı islam dünyasının hedef tahtası olur belki de dünyanın sonu gelirdi" yorumunu yaptı.

    Vatikan İnanç Doktrini Başkanı Teolog Başpiskopos Angelo Amato, geçtiğimiz ay sonunda yaptığı açıklamada, 'Da Vinci Şifresi' filminin de romanda olduğu gibi Hıristiyan alemine ve özellikle Katoliklere hakaretler yağdırdığını belirtmişti.

    "Eğer Kuran ve Yahudi soykırımı ile böyle alay edilseydi herhalde dünyanın sonu gelirdi" ifadesini kullanan Amato, "Katolik kilisesi filmi aforoz etmiştir" demişti.

    İlk gösterim 17 mayısta

    Dünyada 40 milyondan fazla satan romanın filmi 'Da Vinci Şifresi', dünya prömiyeri için gün sayıyor.

    Vatikan tarafından aforoz edilen film, 17 mayısta başlayacak '59'uncu Cannes Film Festivali'nde, açılış filmi olarak gösterilecek.

    Yönetmenliğini Ron Howard'ın yaptığı senaryosunu Akiva Goldsman'ın kaleme aldığı filmde, Profesör Robert Langdon'ı Tom Hanks, ona yardım eden kripto uzmanı Sophie Neveu'yu Audrey Tautou canlandırıyor.

    İngiltere Yüksek Mahkemesi, geçtiğimiz ay başında, 'Da Vinci Şifresi'nde telif haklarının ihlal edilmediğine ve içindeki fikirlerin başka bir kitaptan kopyalanmadığına hükmetmişti.

    Dan Brown'ın bir yıl içinde 80 milyon dolar kazanan romanında işlenen konuyla, İngiliz yazarların kitabındaki konu arasında benzerlikler bulunuyor.

    'Da Vinci Şifresi' adlı romanı dünyada 40 milyondan fazla sattı.
#11.05.2006 13:51 0 0 0