MALZEMESİ
4 adet külbastı şeklinde hazırlanmış et (yani çok ince dövülerek hazırlanmış yumuşak et)
1 demet marul veya
1 demet kıvırcık veya
1 adet atom salata ya da istediğiniz cins bir yeşillik olabilir.
Varsa:
1 su bardağı dolusu soya fasulyesi filizleri
SOSUN MALZEMESİ
2 yemek kaşığı acısız hardal
2 yemek kaşığı mayonez
3 yemek kaşığı sirke (herhangi bir cins sirke, hatta şarap sirkesi de olabilir)
Yarım limonun suyu
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Yarım su bardağı ayçiçek ya da zeytinyağı
Yarım su bardağı ılık su ama tercihen ılık tavuk suyu
TARİF
Her zamanki salata hazırlığı için derin bir salata kasesinin içine elimizle iri iri parçaladığımız yeşillikleri yerleştirelim. Bu arada soya filizlerini de çiğden sadece yıkayarak yeşilliklerin üzerine serpiştirelim.
Bir taraftan da külbastı etlerimizi ızgarada ya da yağsız teflon tavada 8-10 dakika kadar arkalı önlü kızartalım. Soğutup, bir kesme tahtasının üzerine koyduğumuz etleri parmak kalınlığında yani jülyen doğrayalım ve salatanın üzerine sıra sıra, düzgünce yerleştirelim.
Hazırladığımız sosu etlerin üzerinden salataya gezdirelim. Ama bence bu sos miktarı çok gelebilir, isterseniz yarısını kullanın, diğer yarısını da ertesi günkü salatamıza saklayalım.
SOSUN TARİFİ
Muhteşem lezzetli sosumuzu hazırlamak için bir kasenin içine; hardal, mayonez, sirke, limon suyu, tuz ve karabiberi koyup, çatalla iyice çırpalım. Sonra da üzerine azar azar sıvıyağı ekleyerek hep karıştırmaya devam edelim. Eh sonra ılık su ya da tavuk suyunu ekleyip, yine çırpalım.


Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 393
favori
like
share
sakin75 Tarih: 03.07.2006 18:34
teşekkürler
refik Tarih: 16.05.2006 16:35
güzel tariflerin için teşekkürler
demet Tarih: 08.05.2006 14:52
süperr, teşekkürler