MALZEMESİ
1 adet hazır kakaolu ya da sade kek
1 fincan sıcak neskafe
2 su bardağı süt

Ayrıca:
1 yemek kaşığı tereyağı
3 adet yumuşak armut
3 yemek kaşığı toz şeker

TARİFÖnce hazır kekimizi büyükçe bir tabağa yerleştirelim. Sanki kendinize yapıyormuş gibi bir fincan neskafe hazırlayalım. İster şeker katın ister katmayın. Sonra bu sıcak neskafeyi kekin her tarafına gezdirerek keki ıslatalım ve bir kenara bırakalım.
Öte yandan ufak bir tencerede sütle hazır pudingi karıştırıp, orta ısıdaki ateşin üzerine oturtalım. Sürekli karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirelim. Kaynamaya başlayınca altını kapatıp ve sıcakken mikserle çırparak pürüzsüz bir kıvama getirelim. Sonra da kekin her tarafına bir spatula yardımıyla sürelim.
Öte yandan armutları soyup, çekirdeklerini ayıklayalım, yarım cm kalınlığında dilimleyelim. Geniş bir tavada tereyağını eritelim ve armutları sıra sıra dizelim. Orta ısılı ateşte 3-4 dakika pişirelim ve üzerlerine toz şekeri serpiştirelim. Şekerler eriyip, armut dilimleri hafif kahverengileşmeye başladığında altını söndürelim ve sıcakken kekin üzerine yerleştirelim. Sonra da buzdolabında 1-2 saat bekletelim. Servis için dilimlediğiniz her parçanın üzerine bir top dondurma koyup ikram edelim.




Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 342
favori
like
share
BoardBeLasi Tarih: 02.07.2006 01:56
[COLOR=burlywood]Ellerine Saglik
ozlems_o Tarih: 25.05.2006 15:42
uff canım çekti walla okuyunca :78: