Sebze Izgara İçin Terbiye Sosu

Son güncelleme: 08.07.2008 07:51
  • MALZEMESİ
    2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
    2 yemek kaşığı elma sirkesi
    2 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz
    2 yemek kaşığı ince kıyılmış taze fesleğen (yoksa 1 yemek kaşığı toz fesleğen)
    4 tatlı kaşığı toz şeker
    Yarım çay kaşığı tuz ve karabiber

    TARİF
    Derin ve yayvan bir karıştırma kabına tüm sos malzemelerini koyup karıştıralım. Izgara yapacağımız sebzeleri yukarıdaki sosun içine atalım ve çıkaralım.
    Orta ısıdaki ızgaranın üzerine koyup, sık sık fırça ile yine sostan sürerek, sebzeleri çevirelim.
    Kızarıp, iyice yumuşayan sebzeleri servis tabağına alalım.
    Üzerine, kalan sos malzemesini gezdirelim veya servise sunalım.




#05.05.2006 17:10 0 0 0
  • güzel tariflerin için eline sağlık
#17.05.2006 15:18 0 0 0
  • Ellerine Saglik
#30.06.2006 21:36 0 0 0
  • paylasim icin tessekürler
#22.12.2006 01:52 0 0 0
  • saolasın
#02.01.2008 15:02 0 0 0
  • paylaşım için çok thanks....
#08.07.2008 07:51 0 0 0