MALZEMESİ
3 adet salatalık
2 yemek kaşığı tereyağı
1 ufak boy soğan (çok ince kıyılmış)
2 diş sarmısak (iyice dövülmüş)
4 su bardağı tavuk suyu (veya 4 su bardağı su ve 1 adet tavuk suyu tableti)
1 su bardağı hazır çiğ krema
1 yemek kaşığı mısır unu ve bunu karıştırmak için 5 yemek kaşığı su
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Yarım demet dereotu (ince kıyılmış)
TARİF
Önce salatalıkları soyup, boylamasına ikiye bölelim.
İç kısımdaki çekirdeklerini çay kaşığı yardımıyla oyup çıkaralım ve atalım.
Sonra salatalıkları bir tavla zarı büyüklüğünde dilimleyip, parçalara ayıralım.
Orta boy bir tencereye yağı koyalım, yağ erir erimez soğan ve sarmısakları ilave edip, yaklaşık 2-3 dakika kadar, soğanlar sararıncaya değin kavuralım.
Hemen salatalıkları ilave edip, 4-5 dakika daha birlikte soteleyelim.
Artık suyunu ekleyelim, tuz ve karabiberini de ilave edelim.
Kaynamaya başladıktan 10 dakika sonra, su ve krema ile karıştırdığımız mısır ununu, çorba suyundan da içine 1 kepçe ilave ederek ılıklaştırıp, karıştıra karıştıra çorbanın içine ekleyelim.
Yine 15 dakika daha kaynatıp, altını söndürelim.
En üste ince kıyılmış yarım demet dereotu serpiştirip, servise sunalım.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 359
favori
like
share
demet Tarih: 22.05.2006 18:02
tarif için teşekkürler, ellerine sağlık. :5: