peygamberin evi

Son güncelleme: 12.05.2007 09:13
  • peygamberin evini yıkıp başka birşey yapçaklarmış ne düşünüyorsunuz çok kötü
#07.05.2006 15:10 0 0 0
  • BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM

    Es selamu aleykum ve rahmetullahi ve berakatuh!
    Elhamdulillah....

    Gecenlerde bu haberi tv`de izledim ve dine pekte egilimli bir kanal degildi aksine din karsiti ile taninan bir tv kanali, neyse.....
    Haberde islam dininin temelleri yokmu ediliyor falan, sonra emir el muminin ebu bekr rdh. evinin yikilacagi, rasulullahin sas dogdugu evin yikilacagina yer veriliyordu.

    Allahu ekber! Cok hayret ettim ya, demekki islamin temelleri ebu bekrin rdh, ve rasulullahin sas eviymiste bizim haberimiz yoktur!

    Yani insan bazen ister istermez kendi kendine soruyor, acaba bu millet gercekten islami anladimi?

    Dinimizin rasulullahin evinin mukaddes oldugu nerde yaziyor? Hangi ayette?, hangi hadiste?, hangi müctehid?

    $unu iyice anlamak lazim, islamda üc tane mukaddes mescid vardir, yani sirf bunlari ziyaret etmek icin yolculuga cikilabilir,( tabiiki bütün mescidler mukaddestir) bunlarda kilinan namazlarin sevabi diger mescidlerden kat kat yüksektir. Bunlarin ilki mescidi haramdir ki mekke-i mukerremededir, 2.mescidi nebidir ki medine-i munevverededir, ve son olarak mescidi aksa,dir ki bu mescid maalesef israil devletinin baskentidir, yani birseylerden rahatsiz oluyorsak o zaman yahudi isgali altinda olan kudüsun ve dolayisiyla cevresi mubarek kilinan mescidi aksanin isgaline son vermemiz lazim, yahut bu davaya sarilmamiz desteklememiz en azindan dua etmemiz lazim diye düsünüyorum.
    Bazen haberlerde duyuyoruz mescidi aksanin temelinin yahudiler tarafindan kazildigini, tabiiki mescidi aksanin yikilmasi icin ve suleyman mabedini yeniden in$a edebilmeleri icin.

    Allah kardesimizden razi olsun, velevki nicki devil bile olsa
    böyle bir konuyu yazmama vesil oldu.

    $unun altini iyice cizmek istiyorum, dinimizde rasulullahin sas evi kutsaldir yahut degerlidir diye bir rivayet yoktur, keza sahabelerin evleride ne kutsaldir ne diger evlerden üstündür, bunlar siradan birer evdir.

    Hatta ileri gidersek bunlarin yikilmasinda faide bile görüyorum, nitekim emir el müminin umer bin hattab (allah ondan razi olsun) zannedersem medine olacak (allahu alem) insanlarin bir agacin dibinde hep orada mola verdiklerini görmüs ve bu dikkatini cekmis.
    Bunun sebebini sordugunda rasulullahin sallallahu aleyhi ve sellem, oradan gecerken orada istirahat etmeleridir, ve hz.ömer o agacin kesilmesini emrediyor, ve tabiiki o agac kesiliyor.

    Bence bunda cok büyük bir ders vardir, bu hz.ömerin faruk lakabinin ne kadarda isabetli oldugunu gösteriri, ist o faruktur, yani ayird edebilir.
    O bir isin sirf zahirini degil o meseledeki hikmetide görebilirdi ve nitekim allahin elcisinden sallallahu aleyhi ve sellem bu ünvani aldi.

    Netice-i kelam ben: $ahsen ben bir engel görmüyorum zikredilen binalarin yikimlarina, hatta bir adim daha ileri giderek eger bu evlerde özel ibadet etmenin yahutta oralari ziyaret etmenin din diye telakki ediliyorsa BENCE söz konusu olan binalari yikmak cok yerinde bir davranis, cünkü bu sekilde bidat ve belkide $irk önlenecektir.

    Ve en dogrusunu ALLAH celle celaluhu bilir

    ve ahiri da`vana `anil hamdu lillahi rabbil `alemin

    not: Yazilarimda kaynak veremedim, maalesef kendi bilgisayarim tamir halinda insa allah elime gectigi vakit iddia ettigim mesleleri delilleri iel isbatlayacagim

    Vesselamu aleykum ve rahmetullahi ve berakatuh!
#09.05.2006 02:05 0 0 0
  • ABDALWAHİD ŞUNA EMİN OL Kİ SENİ ANLIYORUM , LAKİN KATILMIYORUM. GÖRÜŞMEK ÜZERE ...
#09.05.2006 03:00 0 0 0
  • bugün siz namazınızı kılında kılmışsanız bu haberlare hayır olması için çözüm üretmemiz lazım bunlar ben haberlare çok kolay çıkartırım bir gurup kurabilirim.sizin yardımınız gerekir fikirleriniz.
#09.05.2006 10:05 0 0 0
  • Allah razı olsun
#12.05.2007 09:13 0 0 0