Meyvelerin yenilmesi mümkün olanların kabuklarıyla birlikte yenilmesi çok yararlı. Nedeni ise kabuklardaki liflerin daha fazla olması. Lifler, kabızlığı önlemek, başta bağırsak kanseri olmak üzere bir çok kanserin oluşma riskini azaltmak, kolesterol artışını engellemek gibi çok yararlı görevlere sahip. Bu kadar yararlı etkileri olmasına karşın, mide-bağırsak sisteminde hastalığı olanların doktorlarına danışmadan liflere yönelmemesi daha uygun.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1456
favori
like
share
ozturk Tarih: 15.05.2006 13:58
paylaşıma teşkür..
sennur Tarih: 14.05.2006 14:46
casper sana katılıyorum.Böyle bir alışkanlık edinmemiz bizi özellikle kanser,koloströl v.skorur.özelliklede domates,elma,uzümhem kabuklu hemde mümkünse çekirdeğiyle yenmeli,portakal ve greyfurtun ise beyaz zarlarıyla yenilmesinin çok faydalı olduğunu okumuştum.özellikle kanser önleyici olarak.sizlerlede paylaşmak istedim .sağlıkla kalmak dileğimle
tıkır Tarih: 14.05.2006 13:50
[font=Times New Roman][size=24][color=#ccccff] Casper İnanmadın değilmi bana,
[font=Times New Roman][size=24][color=#ccccff] Hemen araştırdın.:18:
[font=Times New Roman][size=24][color=#ccccff] Paylaşım için Teşekkürler.
refik Tarih: 12.05.2006 10:04
genelde soymadan yerim. bilgilerim için teşekkürler
kurtjara Tarih: 09.05.2006 11:26
Paylaşım için teşekkürler arkadaşım
MuHaMMeD_VaDiSi Tarih: 09.05.2006 07:30
Evet bunu bende duymu$tum, gercekten oyle, bilgiler icin te$ekkurler
CADIKIZ Tarih: 09.05.2006 01:20
[COLOR=coral]Evet bunu cok iyi biliom..
Bildigim icinde hep kabuklu yerim ama hepsini degil :46:
Mesala elma,cok seviyom hele calistigim veya pc,basinda veya tv basinda cok guzel oluyo :85:
SU-PERISI Tarih: 08.05.2006 23:08
meyvelerin kabugunda liflerin fazla olması nedeniyle,soymadan yemeliyiz.teşekkürler casper
doktoruydu Tarih: 08.05.2006 09:42
[COLOR=orangered]eline sağlık