Anna Frank

Son güncelleme: 16.11.2010 10:49
  • Anna Frank Çizgi Roman Oldu...

    Toplama kampında 15 yaşında hayatını kaybeden Anne Frank'ın hayatı çizgi roman oldu.


    Alman Carlsen Yayınevi Anne Frank'ın hayatını çizgi roman halinde yayınladı. Hikayeyi Sid Jacobsen'in yazdığı, çizimlerini Ernie Colón'un yaptığı çizdiği roman, tarihçiler ve Amsterdam'daki Anne Frank müzesi tarafından da desteklendi.

    Jacobsen ve Colón romanı hazırlarken sadece Anne Frank'ın günlüklerinden değil, mektuplardan, fotoğraflardan, kıyafetlerden ve toplama kamplarından arda kalan belgelerden de yararlandılar.

    ntvmsnbc'den Fulya Canşen'in haberine göre USA Today'e verdiği röportajda Anne Frank'ın biyografisini yazarken duygusal anlar yaşadığını belirten 81 yaşındaki Jacobsen,
    ''Kitap boyunca Anne Frank hayatta kalsaydı aynı yaşta olacaktık, o küçük kızın hayatı benim sahip olduğum hiçbir şeye sahip olamadan geçti gitti diye düşündüm'' şeklinde konuştu.

    1931 doğumlu çizer Colón da, özellikle toplama kampında geçen sahneleri çizerken çok etkilendiğini vurguladı.

    Kitabın çizgi roman halinde yayınlanmasının asıl hedefi, çocuk ve gençleri okumaya teşvik etmek ve tarih dersleri vermek.

    Hollandalı Frank'ın 1929 yılında dünyaya gelişi, Nasyonal sosyalistlerin iktidarı ele geçirmesi, Yahudi kökenli Frank ailesinin Amsterdam'da Nazilerden saklanışının ayrıntılarıyla anlatıldığı çizgi roman, Anne Frank'ın babasının Auschwitz toplama kampından geri dönüşü ve ünlü hatıra defterinin yayınlanmasıyla sona eriyor.

    Gerçekte Anne Frank, Bergen Belsen toplama kampında 15 yaşında hayatını kaybetmişti. Anne Frank'ın günlüğü pek çok dilde yayınlanmış ve Yahudi soykırımının şiddetini küçük bir kızın bakış açısından gözler önüne sermişti.

    Anne Frank'ın günlüğü dünyada en çok okunan kitaplar arasında yer alıyor.

    Sid Jacobsen ve Ernie Colón, daha önce 11 Eylül saldırıları, ABD'nin terörle mücadelesini ve Che Guevara'nın hayatını da birlikte çizgi roman haline getirdiler. 15 Kasım 2010

    Nesrin Savaş Kantarcı
#16.11.2010 10:49 0 0 0