fırında dalak tarifi

Yarım kg kuzu dalağı
4 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım tatlı kaşığı pul biber

Dalak biftek gibi doğranır.
Üzerine yağ, tuz, pul biber eklenir ve karıştırılır.
Sonra yağlanmış fırın kabına açarak dizilir.
Önceden ısıtılmış 190 derece fırında yarım saat kadar pişirilir.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 22871
favori
like
share
AYIŞIĞI Tarih: 18.09.2011 22:12
[COLOR="Pink"]domatesli biberli dalak sote

[COLOR="Pink"]Malzeme:
750 gr. dana dalağı
2 büyük soğan
3 domates
2 yeşil biber
2 çorba kaşığı margarin
Kimyon
Karabiber
Sirke
Maydanoz
Tuz
[COLOR="Pink"]
Hazırlanması:

Dalağı kasabınızda sotelik doğratmanız işinizi kolaylaştıracaktır. Aksi halde ince ve küçük doğramak için oldukça zaman harcamak zorunda kalacaksınız.Dalağı sirkeli suda yıkayın ve sıcak suyla iyice çalkalayın. Süzdükten sonra halka halka doğradığınız soğanlarla birlikte tavada iki kaşık yağda kızartın. Doğranınış domates, dilimlenmiş acı biber, tuz ve karabiberi ilave edin. Tümü kavrulup suyunu çektikten sonra ateşten alarak bir tutam kimyon ve doğranınış maydanoz ekleyip servis yapın.Et, ciğer gibi ufak doğranınış başka malzemeyle de aynı şekilde sote yapabilirsiniz.
Sote yaparken tavayı sürekli ileri geri oynatmalı ve arada birsilkelemelisiniz.
AYIŞIĞI Tarih: 29.05.2011 00:08
dalak dolması

Malzemeler
* 4 adet dalak
* 4 orta boy soğan
*2 Yemek kaşığı pirinç
*1 tatlı kasığı karabiber
* 1 tatlı kaşığı fıstık
*1 tatlı kaşığı kuş üzümü
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1 tatlı kaşığı yenibahar
* 1 tatlı kaşığı tarçın
* 1 tatlı kaşığı nane
* 3 Yemek kaşığı un
* 1 yumurta

Hazırlanışı
Dalaklar kaim tarafından bıçakla yarılır içi kaşıkla boşaltılır. 4 adet soğan piyaz şeklinde doğranır, pirinç ayıklanıp yıkanır. Dereotu ince ince kıyılır. Dalak içleri soğan ve pirincin yansı dereotu fıstık tuz üzüm baharat kanştınlıp harç hazırlanır. Hazırlanan harç dalaklara doldurulur ve dalaklar iki kat iple dikilir. Harç hazırlanan tencereye kalan pirinç ve soğan atılır yağ ve tuz ilave edilip kay natılır. Dalak dolmalan kaynamakta olan sude 15 dakika haşlanır çıkarılıp süzülür. Dolmaları haşladığınız su çorba olarak servis yapılır. Dalaklar soğuduktan soma dilim dilim kesilir önce una soma yumurtaya bulanıp kızartılır.
notac1 Tarih: 20.02.2011 14:42
emeğine sağlık bu tür yemekleri sevmesemde hemde hiç sevmem ıyyyy.... :85: