zeytinyağlı akciğer - hamis nasıl yapılır - Hatay mutfağı akciğer tarifiMALZEMELER

1 adet koyun akciğeri

1/2 çay bardağı nar ekşisi

2 baş sarımsak Tuz

1/2 su bardağı zeytinyağı

YAPILIŞI

Ciğerler kuşbaşı büyüklüğünde kesilerek şişlere geçirilir.

Kömür ateşinde dışı iyice kızarıncaya kadar pişirilir.

Şişlerden sıyrılıp ı cm2 büyüklüğünde parçalara bölünerek bir tabağa alınır.

Sarımsaklar ayıklanır.

Zar şeklinde ince kıyılır.

Üzerine zeytinyağı, nar ekşisi ve ciğerler eklenerek iyice karıştırılıp servis edilir.


Hatay Valiliği
Antakya Mutfağı - Süheyl Budak

alıntı

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 5024
favori
like
share
notac1 Tarih: 20.02.2011 14:39
emeğine sağlık bu tür yemekleri sevmesemde hemde hiç sevmem ıyyyy.... :85: