Yakalandığınızda Haklarınızı Biliyormusunuz

Son güncelleme: 17.11.2010 21:14

  • *İsnad olunan suç ile ilgili açıklamada bulunmama yani susma hakkına sahipsiniz ancak aleyhinize var olan şüpheleri ortadan kaldırmak için lehinize olan hususları öne sürebilirsiniz.

    ** Kimliğinizle ilgili olarak sorulan sorulara doğru cevap vermek
    zorundasınız.Kimliğinizle ilgili sorulan sorulara yanlış bilgi vermeniz yada hiç bilgi vermemeniz durumunda bu suç teşkil eder.

    ***Yakalandığınızı ve/veya gözaltına alındığınızı yakınlarınıza yada belirlediğiniz bir kişiye haber verme hakkınız vardır.Haber vermek istediğiniz yakınınıza veya büyükelçiliğinize /konsolosluğunuza durum derhal bildirilecek.

    ****Avukat tutma hakkınız vardır.Eğer avukat tutacak durumunuz yok ise baro tarafından size tayin edilecek bir müdafiin hukuki yardımından yararlanabilirsiniz.Ayrıca müdafii ile görüşme ve konuşma hakkınız vardır.Bu durum bire bir olur hiç bir surette dinlenemez.Bunun için oluşturulmuş görüşme odaları mevcuttur.Avukatınız ifade alma esnasında hazır bulunabilir.

    *****Yakalama ve gözaltı süresinin uzatılmasına karşı hakime itiraz hakkınız bulunmaktadır.Ancak bunun için dilekçe vermeniz gerekir.Verdiğiniz dilekçe en hızlı şekilde yetkili hakime ulaştırılacaktır.

    ******Hakkınızda düzenlenen Şüpheli ve Sanık Hakları Formunun bir suretininin size verilmesi gerekir.











#17.11.2010 15:45 0 0 0
  • Emeğinize sağlık kardeşim
#17.11.2010 16:29 0 0 0
  • teşekkürler abi sağolasın
#17.11.2010 21:14 0 0 0