Cincile Çorbası

Son güncelleme: 22.05.2006 17:01
  • Malzemeler


    500 gr cincile mantarı
    1 çorba kaşığı tereyağı
    70 gr un
    2 su bardağı yoğurt
    1 yumurta
    1 limon
    Tuz, karabiber
    Yapılışı

    Cincile mantarlarının köklerindeki topraklı kısımları kesip atın ve bol suda iyice yıkayın. Süzüp bir köşede bırakın. Bir tencereye 1.5 lt su koyun ve içine bir limonun suyunu ve tereyağını ekleyip kaynamaya alın. Su kaynamaya başlarken mantar ve tuz ilave edin. Mantarları 3-4 dakika kaynatın. Un, yumurta ve 2.5 su bardağı yoğurdu çırpıp bulamaç haline getirin. Mantarların pişmesine yakın, hazırladığnız terbiyeyi kaynayan çorbaya karıştırarak ilave edin. Çorbayı 5-6 dakika kaynatın. Tuzunu, karabiberini kontrol ettikten sonra servis yapabilirsiniz.
#09.05.2006 07:30 0 0 0
  • tarif için teşekkürler, ellerine sağlık.
#22.05.2006 17:01 0 0 0