Malzemeler

500 gr kuşbaşı kuzu eti
4 patlıcan
2 soğan
2 su bardağı sıcak et suyu
2 su bardağı pirinç
3 domates
4 sivri biber
1 su bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Yapılışı

Patlıcanları uzunlamasına kesip kızartın. Eti üzerini iki parmak geçecek kadar su ilave ederek haşlayın. Pişmesine yakın tuz, karabiber ekleyin. Etleri tencereden alın. Diğer yanda bir tencereye tereyağını alıp, küçük doğranmış soğanları pembeleştirin. Doğranmış domatesleri ve sivri biberleri de ilave edin. Etleri de ekledikten sonra ara sıra karıştırarak pişirin.
Pirinçleri sudan geçirin. Patlıcan dilimlerini yuvarlak fırın tepsisine ortası boş kalacak şekilde, bir ucunu dışarıya sarkıtarak dizin. Kalan boşluğa hazırladığınız etli harcı boşaltın. Üzerine pirinçleri dökün. Patlıcanların dışa sarkan uçlarını pirincin üzerine çevirin..Üç bardak sıcak tuzlu et suyunu pirincin üzerine dökün. Tepsinin ağzını alüminyum folyo ile kapatarak fırına sürün. Pirinç yumuşayana kadar pişirin.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 457
favori
like
share
sakin75 Tarih: 03.07.2006 13:37
teşekkürler
sakin75 Tarih: 03.07.2006 13:35
teşekkürler
missx Tarih: 22.05.2006 17:14
eminim çok lezzetlidir..teşekkürler su perisi :3:
BoardBeLasi Tarih: 22.05.2006 16:20
Ellerine Saglik