Avrupa Basını 09.05.2006

Son güncelleme: 17.05.2006 16:28
  • noimageLuca Toni kalıyor
    Fiorentina yetkilileri, Serie A'da şu ana kadar 30 gol atan Luca Toni ile devam edeceklerini açıklad.
    Toni, Serie A'da David Trezeguet'nin 8 gol fazlasıyla gol krallığında 30 golle lider durumda.
    Reggina'yı 5-2 yenen Mor Menekşeler, bu hafta Chive ile karşılaşıyor, Chievo'yu yenmeleri durumunda önümüzdeki sezon Şampiyonlar Ligi'ne katılmayı hak kazanacak.
    Luca Toni'nin kalması kesinleşirken, bu oyuncuyu İnter Milan ve Liverpool transfer etmek istiyordu.

    ****

    noimage
    Ballack kararını açıklayacak
    Uzun bir süredir transferi kesinleşmeyen Bayern Münih'in ortasaha oyuncusu Michael Ballack, Dünya Kupası'ndan önce hangi takıma transfer olacağına karar vereceğini açıkladı.
    Her zaman yabancı bir ülkede oynamak istediğini ifade eden 29 yaşındaki oyuncu, "Şu an benim son şansım. Bunu gerçekleştirmek istiyorum." dedi.
    Ballack'ın transfer edecek kulüplerin başında Chelsea geliyor ve büyük ihtimalle de önümüzdeki sezon Chelsea forması giyecek.
    Jose Mourinho, Ballack için, Dünya Kupası'ndaki en iyi oyuncu demiş ve Ballack'ın çok yetenekli bir oyuncu olduğunu ifade etmişti.

    ****

    noimage
    Koeman Hollanda'ya dönüyor
    2001-05 sezonlarında Ajax'ı çalıştıran ve Ajax'la 2 lig şampiyonluğu yaşayan Ronald Koeman, Benfica'nın ardından PSV'nin başına geçecek.
    PSV'de Guus Hiddink takımdan ayrılıp, Rusya Ulusal Takımı'nın başına geçmiş ve henüz yerine birisi göreve getirilmemişti.
    ****

    noimage
    Shevchenko 1 ay yok
    AC Milan'ın, Parma karşısında dizinden sakatlanan Ukraynalı oyuncusu Andriy Shevchenko'nun sahalara dönmesinin yaklaşık 1 ay süreceği açıklandı. Shevchenko, Serie A'daki AS Roma ile oynanacak olan son maçta oynama şansını kaybederken, Dünya Kupası'nın başlamasından kısa bir süre önce eski sağlığına kavuşması planlanıyor.
    Ukrayna, Dünya Kupası'nda İspanya, Tunus ve Suudi Arabistan ile H Grubu'nda yer alırken, ilk maçları 14 Haziran'da İspanya'ya karşı olacak.

    ****

    noimage
    Podolski Bayern'le anlaştı
    Bayern Münih, bu sezon Bundesliga'ya veda eden Köln'ün forvet oyuncusu Podolski ile anlaştı.
    Bu sezon 9 gol atan ama Köln'ün düşmesini engelleyemeyen 20 yaşındaki oyuncu, doğru karar verdiğini ve Bayern'de forma bulamama gibi bir korkusunun olmayacağını söyledi.
    Bayern Münih'te beraber oynayacağı Roy Makaay 10, Claudio Pizzaro ise 10 gol kaydetmişti.
    Bayern Münih genel menajeri Uli Hoeness, henüz transferin gerçekleşmediğini ama Köln ile anlaştılarını, haziran ayında sözleşme imzalayacaklarını açıkladı.
    Podolski, 2 sezon önce Bundesliga'da henüz 18 yaşındayken 10 gol atarak bir rekor kırmıştı.
    Bayern Münih, bu oyuncuyu almak isteyen Werder Bremen ve Hamburg'a da çalım atmış oldu.
#09.05.2006 08:18 0 0 0
  • Paylaşım için teşekkürler...
#14.05.2006 19:09 0 0 0
  • teşekkürler
#17.05.2006 16:28 0 0 0