Vücudumuzun Bilmecesi Test Soru Ve Cevapları - Dördüncü Sınıf Fen Bilgisi Test Soru Ve Cevapları
Soru 1. Aşağıdakilerden hangisi iskeletimizin temel kısımlarından biri değildir?

A) Kafatası B) Omurga,

C) Göğüs kafesi D) Ayaklar

Soru 2. Aşağıda verilenlerden hangisi vücudumuzdaki kemik çeşitlerinden biri değildir?

A) Uzun B) Yuvarlak

C) Kısa D) Yassı

Soru 3. Yetişkin bir insanın iskeletinde kaç tane kemik bulunur?

A) 206 B) 216

C) 300 D) 300'den fazla

Soru 4. Vücudumuzun en çok sorun çıkaran yeri neresidir?

A) Kas B) Kemik

C) Kalp D) Eklem

Soru 5. Aşağıda verilen ifadelerden hangisi yanlıştır?

Kaslar vücudumuzu hareket ettirir.
Yüz kasları yüzümüze ifade verilmesini sağlar.
Kaslar bağımsız olarak çalışır.
Kaslar iskeletimize bağlıdır.

Soru 6. Vücudumuzdaki en güçlü kas aşağıdakilerden hangisidir?
A) Çene kası B) Kol kasları

C) Bacak kasları D) Kalp kası

Soru 7. Vücudumuzda oluşabilecek şekil bozukluklarını önlemek için aşağıdakilerden hangisini yapmamalıyız?

Yerden bir şey alırken dizlerimizi kırmalıyız.
Okul çantamızı elimizde taşımalıyız.
Ayakta iken dik durmalıyız.
Yanlış yatış pozisyonlarından kaçmalıyız.

Soru 8. Aşağıdakilerden hangisinde soluk alırken havanın izlediği yol doğru olarak verilmiştir?

Burun-Yutak-Gırtlak-Soluk borusu-Akciğer
Burun- Gırtlak-Yutak-Soluk borusu-Akciğer
Burun- Soluk borusu-Yutak-Gırtlak-Akciğer
Burun-Yutak-Gırtlak-Akciğer Soluk borusu

Soru 9. Aşağıda verilen ifadelerden hangisi yanlıştır?

Soluk alırken vücudumuza oksijen alırız.
Soluk verirken dışarıya karbondioksit veririz.
Soluğumuzu ağzımızla almalıyız.
Oksijen ve karbondioksit havada bulunur.

Soru 10. Kalbimiz her kasıldığında, pompalanan kan damarlara bir vuruş etkisi yapar. Bu vuruş etkisine ne denir?

A) Kan B) Nabız

C) Egzersiz D) Kas

Soru 11. Egzersiz yaptığımızda veya koştuğumuzda aşağıda verilenlerdeki hız nasıl değişir?

Soluk alıp verme Kalp atışı Nabız
Artar azalır azalır
Azalır değişmez azalır
Azalır değişmez artar
Artar artar artar

Soru 12. Aşağıdaki olaylardan hangisinde soluk alıp verme ve nabız hızımız artmaz?

Uyurken C) Yürürken

Koşarken D) Heyecanlanırken

Soru 13. Aşağıdakilerden hangisi yassı kemiklere örnektir?

A) Kafatası B) El

C) Kol D) Ayak

Soru 14. Aşağıdakilerden hangisi uzun kemiklere örnektir?

A) Kafatası B) El

C) Kol D) Ayak

Soru 15. Soluk alıp vermede görevli olan yapı aşağıdakilerden hangisidir?

A) Karaciğer B) Akciğer

C) Yemek borusu D) Yutak

Soru 16. Kalbimizin sesini dinlememizi sağlayan aletin adı nedir?

A) Teleskop B) Mikroskop

C) Sinemaskop D) Stetoskop

Soru 17. Soluk alma esnasında vücudumuza giren gaz aşağıdakilerden hangisidir?

A) Nitrojen B) Karbondioksit

C) Oksijen C) Kükürt

Soru 18. Kasılıp gevşeyerek vücudun hareketini sağlayan yapı aşağıdakilerden hangisidir?

A) Kan B) Kas

C) Eklem D) Kalp

Soru 19. Aşağıdakilerden hangisi vücudumuzun dik durmasını sağlar?

A) İskelet B) Kas

C) Eklem D) Damar

Soru 20. Kanın vücutta dolaşımını sağlayan iletim borularına ne ad verilir?

A) Damar B) Eklem

C) Akciğer D) Kalp

CEVAP ANAHTARI

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19
D B A D C A B A C B A A A C B D C B A

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 2007
favori
like
share