TEPENİN GÖZLERİ

Son güncelleme: 17.08.2008 20:58
  • noimage

    Orjinal Adı: The Hills Have Eyes

    Yönetmen: Alexandre Aja
    Oyuncular: Maxime Giffard, Aaron Stanford, Kathleen Quinlan, Vinessa Shaw

    Senaryo: Alexandre Aja, Wes Craven
    Görüntü Yönetmeni: Maxime Alexandre
    Müzik: Tomandandy
    Kurgu: Baxter
    Tür: Korku - Gerilim
    Süre: 107 Dk.
    Yapım: 2006 - ABD
    Dağıtımcı: Özen Film

    Gösterim tarihi: 12 Mayıs 2006




    Vahşetin en derinine sürüklenen bir aile

    Her şey klasik bir aile tatili ile başlar. Clevelandlı polis dedektifi Big Bob Carter ve sevgili eşi Ethel, evlilik yıldönümlerini kutlamak için, ailece Californiaya gitmeye karar verirler. Böylece tüm aile uzun yolculuğun tadını çıkaracak ve birlikte olacaktır.

    Fakat Big Bob ve Ethel haricinde hiçbiri, bu toplu yolculuk fikrinden pek hoşnut olmamıştır. Büyük kızları Lynn yeni doğmuş bebeği nedeniyle böyle uzun bir yolculuğa çıkmak konusunda tereddütlüdür. Kocası Doug ise sevgili kayınpederi ile arasındaki anlaşmazlıklardan dolayı yolculuğa sıcak bakmamaktadır. Kızları Brenda, arkadaşlarını bir aile gezisi için geride bırakmış olmaktan mutsuzdur. Oğulları Bobby ise ailenin iki Alman Kurdu köpeği ile herşeyden daha çok ilgilidir.

    Hep birlikte bir karavan ile batıya yönelen kalabalık aile, yolda onları nelerin beklediğinden habersizdir. Başlarına gelen beklenmedik bir kaza ile kendilerini ıssız, sessiz ve medeni dünyadan uzak bir çölün ortasında, kavurucu güneşin altında yalnız bulurlar. Fakat çok geçmeden aslında zannettikleri kadar yalnız olmadıklarını anlarlar. Bulundukları çöl, bir zamanlar Amerikan Hükümetinin var olan madenleri ve çalışanları hiçe sayarak nükleer denemeler yaptığı boş arazinin tam ortasıdır. Bu nükleer denemelerden hayatta kalanlar ise, herkesin terk ettiği, kana susamış, aç mutantlardır.

    Vahşetin en derinine düşen Carter ailesi, hayatta kalabilmek için birbirlerine sıkı sıkıya sarılmalıdır. Ama aslında içlerinden en şanslısı, ilk ölendir&

    ve son haber

    Wes Craven ve oğlu Jonathan, Alexandre Aja'nın 'The Hills Have Eyes'ına (Tepenin Gözleri) devam yazacaklar...

    Ülkemizde 12 Mayıs'ta gösterime girecek Wes Craven'in 1977 yapımı orijinal korku filmi 'The Hills Have Eyes'ın (Tepenin Gözleri) Alexandre Aja tarafından yeniden çekilen versiyonu,15 milyonluk bütçesiyle dünya çapında 54 milyon dolar toplamayı başardı. Yeni yapımda yapımcılığı üstlenen Craven ise 'Madencilerin hikayelerine devam etmek istiyoruz' diyerek ikinci filme yeşil ışık yaktı.

    Wes Craven ve oğlu Jonathan'ın senaryosunu yazacapı devam filminde, yönetmen olarak bu kez farklı bir isim göreceğiz. Craven, Aja'nın yerine Michael J. Bassett'i yönetmen olarak düşündüklerini sözlerine ekledi. Devam filminde Ulusal Güvenlik eğitimlerinin son günlerinde bir grup mutantlarla yüz yüze gelecek ve çölü korku saracak yine. Craven, izleyicileri yerin altına, madenlere çekeceklerini de belirtiyor.

    Wes Craven, yönetmenliğini kendisinin üstleneceği 'Bug' için önümüzdeki yıl kamera karşısına geçecek.


    noimage

    noimage

    noimage

    noimage

    noimage

    noimage
#10.05.2006 09:29 0 0 0
  • İlginç bir konu, korku ve gerilim üst düzeyde, ellerine sağlık özlem teşekkürler
#10.05.2006 10:02 0 0 0
  • PAYLAŞIM İÇİN SAĞOL
#17.08.2007 10:48 0 0 0
  • tşkrlr
#20.08.2007 10:26 0 0 0
  • YA ÇOK GÜZEL BİR FİLM BU
#03.08.2008 14:37 0 0 0
  • BUNUN 2. Sİ ÇIKTI O SÜPER
#17.08.2008 20:58 0 0 0