Safra Kesesi Temizliği - Kişisel Temizlik

Son güncelleme: 22.11.2010 19:53
  • kişisel bakım - safra kesesi temizleme usulleri - safra kesesi nasıl temizlenir - bitkilerle kişisel temizlenmeİnsanlar yaşam enerjilerini devam ettirebilmek için beslenir ve nefes alır. Günümüzde tüketilen gıdalar ve solunan hava sağlıklı değil. Aynı zamanda hayat ritmini günlük yaşam içinde düzenleyememenin tesiriyle stresin de etkisi altında kalınıyor. Bu nedenle vücudun, metabolizma ritmi bozulur. Bu durum insan vücudunu psikolojik ve metabolik toksin içinde bırakır.İşte bu gibi nedenlerden dolayı insanlar hastalanmamak veya hastalıklardan korunmak için kendi vücudunu temizlemeye mecburdur.

    30 yaşından sonra insan vücudunun temizlenme ihtiyacı daha fazla artmaktadır. Bunun sebebi bu dönemde koruma direncinin zayıflaması nedeniyle hastalık, rahatsızlık ve diğer olumsuzlukların oluşma oranının daha fazla olmasıdır.İnsan vücudunu koruma ve tedavi için psikolojik ve metabolik olarak temizlemek gerekir.
    İnsan vücudunda fizyolojik temizleme sıralamasında ilk olarak kalın bağırsak, karaciğer ve safra kesesi gelmektedir

    Kalın bağırsak:
    Kalın bağırsak insan vücudunda emme, boşaltma, ayırma, mikroflora, ısıtma, enerji oluşturma, stimüle etme gibi birçok fonksiyona sahiptir.İnsanların genel olarak algıladıkları gibi kalın bağırsağın sadece boşaltım fonksiyonu yoktur. Aynı zamanda kalın bağırsak bir gaita deposu değildir.İnsanlar doğru beslenmedikleri için metabolizmalarının diğer fonksiyonel özelliklerini azaltmakta veya tamamen yok etmektedirler. Bu özellikleri tekrar kazanmak için kalın bağırsağı temizlemeye mecburdurlar. Kalın bağırsak temizlenmeden karaciğer temizliği yapılamaz.

    Safra kesesi:
    Safra kesesi karaciğerde üretilen safrayı depo eder. Safra bağırsaklardan sindirime katıldığında:
    Sindirilmekte olan gıdaların asit seviyesini nötralize eder.
    Yağların formatını değiştirir ve emilim için hazırlar.
    Kalın bağırsağın peristaltik hareketini sağlar.
    Fazla kollestrinin dışarı atılmasını sağlar.
    Karaciğerin safra üretimi beslenmeye göre değişiklik gösterir. Açlık ve vücut sıcaklığının artması üretilen safra miktarını azaltır. Bunun tem tersi şeklinde vücut sıcaklığı azalınca ve protein ve yağ bakımından zengin gıdalar alındığında safra üretimi yükselir. En fazla yağlı yiyecekler yükselmeye neden olur. Bu yüzden safranın üretimi insan metabolizması için önemlidir. Ne zaman karaciğer fonksiyonlarında bozukluk meydana gelirse safra üretimi de bozulur ve vücudun diğer fonksiyonları da bundan olumsuz yönde etkilenir.
    Her insan doğru beslendiğini düşünebilir ama beslenmene kadar sağlıklı olsa da vücutta devamlı toksin oluştuğu için bu organları her sene en az 2 defa olmak üzere temizlemek gerekir. Bu temizleme belli bir usulle ve sıralama ile yapılır. Bu usul ve sıralamaya dikkat edilerek yapılan vücut temizliğiyle insan sağlığı korunabilir ve sahip olunan bazı hastalıklardan kurtulma söz konusu olur.

    Bitkisel Beslenme ile Temizlenme
    Amerikalı Dr. Walker beslenme ile tedavi konusundaki kitabında kalın bağırsak temizleme konusunu şöyle açıklamaktadır. ?

    Eğer insanlar pişmiş yemek ile besleniyorsa, kalın bağırsak normal fonksiyonunu kaybediyor.? Bu sonuçlar bilimsel deneyler ile ispat edilmiştir. Bu beslenme tercihi nedeniyle günümüzde ideal ve sağlıklı kalın bağırsağa sahip insan bulmak imkânsızdır. Bu yöntemi tercih edenler ilk önce lavman, detoks vasıtası ile kalın bağırsağı düzenli bir şekilde yıkamalıdır. Daha sonra kalın bağırsağın fonksiyonunu normale döndürmek için çiğ taze sebze suyu içilir. Sebze suları temizleyici, meyve suları besleyicidir. Bunu asla unutmayalım.
    Hergün sabahları uygulanacak olan sıkılmış sebze ve meyve suyunun En uygunu 500gr hazırlanmış havuç, , elma ve kırmızı pancar suyudur.

    Bu su kalın bağırsak ve ince bağırsak içindeki kasları ve sinirleri besler, güçlendirir ve yeniler. Bu karışım her sabah içilmeli ancak aşağıdaki rahatsızları bulunanlar bu karışımın içine ekleme yapmalıdır.

    Eğer bu malzemeler bir arada bulunamazsa her gün sadece havuç suyu veya o mevsimde bulunabilen sebzelerin suları içilebilir.
    Kalın bağırsağa normal peristaltik hareketini kazandırmak için öğle ve akşam yemek menüsüne yeterli miktarda sebze, meyve, kabuklu bulgur gibi lif bakımından zengin besinler eklemek gerekir.

    Bu gıdalar ayni zamanda kalın bağırsağın hareket fonksiyonunu yükseltmektedir. Lif yapılı besinler sindirim esnasında gelen safrayı yapılarına alarak emerler. Emilen safra kalın bağırsak duvarlarını rahatsız ederek peristaltik hareket refleksinin oluşmasını sağlar. Safra lifli besinlerden ayrılmadığı için tam boşaltım olmaktadır

    Kalın bağırsağın peristaltik hareketini sağlayan en etkili meyve ve sebzeler; incir, kara erik, üzüm, ceviz, hurma gibi kuru meyveler, havuç, pancar ve taze lahana ve mevsimlik sebzelerdir. Yenen meyve ve sebzeler kalin bağirsağin içinde şişer, hacim ve kütle kazanır. Bu da peristaltik hareket refleksinin oluşmasini sağlar. Kolit hastasi olanlarin sadece lahana tüketmesi doğru değildir. Gaz hissi oluşturur. Patatesle birlikte kulalnılması önerilir.
    Sebze ve meyve dişinda kalin bağirsak sindirimine yardimci olan diğer gidalar bal, bitkisel kabuklu buğday lapası, bütün diğer meyve ve sebze sularidir.

    Her günboyunca 300-500 gr. bu meyve ve sebzelerin suları içilmelidir.
    Eğer tüketilen sebze ve meyveler şişkinlik yapiyor ve gaz oluşturuyorsa, sadece az haşlama sebze tüketilir.
    Mevsime uygun olan meyve ve sebzelerden az miktarda alinir
    Gidalar şayet gaz oluşumuna ve şişkinliğe sebep oluyorsa, taze fasulye, bezelye, soğan, lahana ve pancar gibi gidalar haşlama ve sıcak, az pişirilmiş olarak yenebilir, çiğ olarak yenmemelidir.

    Gaz oluşumunu önlemenin, reflü, ülser ve diğer mide rahatsizliklarinin çözüm yolu ise taze çiğ lahana suyuna patates suyu katarak içmektir. Çok yoğun gaz problemi olanlara lahanayı haşlayarak suyunun tüketilmesi önerilir.
    Sabahları içilecek olan sebze ve meyve suyu terkibi;

    İlk başlangiçta vücudu aliştirmak için150gr.kırmızı pancar , 150 gr. havuç ve 150 gr.elma suyu ile yapılır. Mevsimlik sebze ve bitkilerin katılmasıda önerilir. (maydanoz, dereotu, ıspanak, tere vs.) Gaz oluşumunu önlemenin, reflü, ülser ve diğer mide rahatsizliklarinin çözüm yolu isebu karışımın içine taze çiğden150gr lahana suyu, 150 gr. Patatesle birlikte alinir.


    Ahmet Maranki

    alıntı
#22.11.2010 19:53 0 0 0