Pazılı Omlet

Son güncelleme: 24.06.2006 11:35
  • Malzeme
    3 adet yumurta
    Tuz
    Taze çekilmiş karabiber
    50 g. (15 yaprak) pazı
    1 çorba kaşığı Mavi-Yeşil Light Bitkisel Margarin
    50 g. Mavi-Yeşil Light Beyaz Peynir

    Hazırlanışı

    " Yumurtalar çukurca bir kaba kırılıp, tuz ve karabiberle birlikte iyice köpükleninceye kadar çırpılır.
    " Pazı yaprakları yıkanıp, süzdürülür ve ince ince doğranır.
    " Bizim margarinin yarısı bir tavada eritilir. Pazılar ilave edilerek üzerine bir kapak kapatılır ve yaklaşık 2 dakika orta ateşte pazılar yumuşamaya bırakılır.
    " Tuz ve biberi eklenip, karıştırılır ve tekrar kapağı kapatılıp, kısık ateşte 5 dakika pişirilir.
    " Pişen pazılar ateşten alınır ve biraz ılınınca Mavi-Yeşil Light beyaz peyniri ufalanıp, içine ilave edilir.
    " Bir omlet tavası orta ateşe oturtulup, kalan Bizim margarin eritilir. Yağ kızınca yumurtanın yarısı tavaya boşaltılır. Tava saat yönünde çevirilerek yumurtanın tavaya eşit yayılması sağlanır.
    " Omletin altı kızarmaya başlayıp, tahta bir spatula ile tavadan kurtulunca, tava hafifçe ileri geri sallanarak omletin tavadan tamamen kurtulması ve üstteki sıvı yumurtanın yanlara yayılması sağlanır.
    " Omletin üstü yarı sulu (ağır akar) hale gelince peynirli-pazılı harcın yarısı omletin bir yarısına yayılır.
    " Spatulanın yardımı ile omlet ikiye katlanır. 15 saniye kadar pişirilip spatula yardımı ile diğer tarafı çevirilir. Diğer tarafı da 15 saniye pişirilerek ateşten alınır.
    " Kalan yumurta ve harç ile aynı şekilde diğer omlet de hazırlanarak servis yapılır.
#10.05.2006 17:38 0 0 0
  • Ellerine Saglik
#16.05.2006 23:38 0 0 0
  • ellere emeklere saglik
#24.06.2006 11:35 0 0 0