Deli Balın Faydaları

Son güncelleme: 26.11.2010 10:49
  • Deli Balın Faydaları - Deli Balın Faydaları Varmı - Deli bal nedir faydaları nelerdir nasıl yenmelidir zararları
    Deli balın bazı yörelerde madenciler tarafından akciger yetmezliğine karşı kullanıldığı,tansiyonu düşürücü etkisinin olması nedeniyle yüksek tansiyon hastaları tarafından kullanıldığı vs vs duyulmuştur fakat deli bal zehirlenmelere yol açabilmekte olup kullanılması son derece sakıncalıdır.Aşagıdaki yazıyı dikkatle okumanız önerilir.

    Prof. Dr. Cihangir Uyan, acı bal olarak bilinen ve bazı bitkilerden kaynaklanan bir tür zehir ihtiva eden işlenmemiş balı yedikten sonra zehirlenen hastaların acil müdahaleye ihtiyaç duyduklarını belirtti. Acı bal zehirlenmelerinin özellikle Karadeniz bölgesinde görüldüğünü ifade eden Prof. Dr. Uyan, "Özellikle Karadeniz bölgesinde görülen acı bal zehirlenmeleri bulantı, kusma, kalp hızının yavaşlaması ve bayılma belirtileriyle ortaya çıkmaktadır. Yöre insanları tarafından mide ve bağırsak problemlerini ilaçsız tedavi etmek amacıyla kullanılan acı bal, ihtiva ettiği grayanaktoksin-1 denilen zehir nedeniyle insanları zehirlenmektedir" dedi.
    Orman Gülü
    Orman Gülü
    Karadeniz bölgesinde bulunan Ihododendron ve Azalea adlı bitkilerin yaprak ve çiçeklerinde bulunan grayanaktoksin-1 zehirinin, arılar tarafından alınmasıyla bala karıştığını açıklayan Prof. Dr. Uyan, "Bu zehiri ihtiva eden bir çay kaşığı bal, zehirlenmeye sebep olur. Özellikle hasta insanların bünyesi bu toksine karşı son derece hassas olduğundan, tadımlık bal bile zehirlenme nedeni olmaktadır" diye konuştu
#26.11.2010 10:49 0 0 0