Malzemeler

3 adet koyun beyni
Zeytinyağı
Limon suyu
1 defne yaprağı
1 çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz
Tuz, karabiber

Yapılışı

Sakatat satan yerlerden veya kasabınızdan beyinleri alırken üzerindeki zarı soydurun. <ı>(Bu zarı almak zorcadır. Beyin bütünlüğü zedelenebilir.)
Beyinleri; içinde bir çorba kaşığı tuz, 1 çay kaşığı sirke ve defne yaprağı bulunan suda 10 dakika haşlayın. Beyinleri sudan alarak süzün ve soğumaya bırakın. (Bu işlemler sırasında çatal kullanmayın. Beyinler zedelenir)
Soğumuş, dilimlenmiş ve servis tabağına alınmış beyinlerin üzerine çırpılmış limonlu zeytinyağı sosunu dökün. Tuz, karabiber ve kıyılmış maydanoz serpin.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 388
favori
like
share
sakin75 Tarih: 03.07.2006 18:23
teşekkürler
demet Tarih: 22.05.2006 10:39
ellerine sağlk