Beyin Salatası

Son güncelleme: 03.07.2006 17:23
  • Malzemeler

    3 adet koyun beyni
    Zeytinyağı
    Limon suyu
    1 defne yaprağı
    1 çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz
    Tuz, karabiber

    Yapılışı

    Sakatat satan yerlerden veya kasabınızdan beyinleri alırken üzerindeki zarı soydurun. <ı>(Bu zarı almak zorcadır. Beyin bütünlüğü zedelenebilir.)
    Beyinleri; içinde bir çorba kaşığı tuz, 1 çay kaşığı sirke ve defne yaprağı bulunan suda 10 dakika haşlayın. Beyinleri sudan alarak süzün ve soğumaya bırakın. (Bu işlemler sırasında çatal kullanmayın. Beyinler zedelenir)
    Soğumuş, dilimlenmiş ve servis tabağına alınmış beyinlerin üzerine çırpılmış limonlu zeytinyağı sosunu dökün. Tuz, karabiber ve kıyılmış maydanoz serpin.
#11.05.2006 17:18 0 0 0
  • ellerine sağlk
#22.05.2006 09:39 0 0 0
  • teşekkürler
#03.07.2006 17:23 0 0 0