Malzemeler

3 adet yumurta
1tatlı kaşıgı hardal
½ kahve fincanı sızma zeytinyagı
1/3 kahve fincanı limon suyu
1diş dövülmüş sarımsak
1 tatlı kaşıgı sirke
biraz kırmızı biber,tuz karabiber

Yapılışı

Yumurtalar katı haşlanır.soğuduktan sonra içinden sarıları
alınır ve çatalla güzelce ezilir.hardal ilavesinden sonra azar
azar sızma zeytinyağı dökülerek sosa yedirilir bundan sonra sıra limon suyundadır. .sos fazla ekşi olmamalıdır
çeşni vermesi için dövülmüş sarımsak , sirke, tuz,karabiber çok az
pul biber ilave edilir ve karışım iyice birbirine yedirilir
ıstakkozun kafa bölümünden çıkan yumurta ve diğer yumuşak
maddelerin de ezilerek sosa katılması tavsiye edilir

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 514
favori
like
share
Garip07 Tarih: 22.12.2006 03:04
paylasim icin tessekürler
BoardBeLasi Tarih: 30.06.2006 22:32
Ellerine Saglik
refik Tarih: 17.05.2006 16:38
değerli tariflerin için teşekkürler