Malzemeler

500 gr un
250 gr margarin
5 adet yumurta (3 adedi hamura katılacak)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
100 gr irmik
150 gr pudra şekeri
Şurubu için ;
750 gr toz şeker
1 litre su

Yapılışı

500 gr unu eleyerek genişçe bir kabın içine alıp, oda sıcaklığında yumuşamış margarini unun ortasına koyun. 3 yumurtayı, kabartma tozunu, 1 paket vanilyayı, 100 gr irmiği ve yeterince pudra şekerini katarak hamuru yoğurun. (Ancak bu hamur çiğ köfte gibi güç kullanılarak değil adeta parmak uçları ile nazikçe (!) yogurulmalıdır.) Yarım saat buz dolabında dinlendirdikten sonra hamuru serçe parmağı kalınlığında, 10 - 15 cm uzunluğunda çubuklar haline getirip, ucunu merkez yaparak, hamuru kendi etrafında döndürün. Her bir tatlıyı fırın kağıdı serilmiş tepsiye aralıklarla yerleştirin. Ayrımış olduğumuz 2 yumurtanın beyazlarını atıp, sarılarını fırça ile tatlıların üzerine sürün. Diğer yandan 1 litre su içinde, 750 gr toz şekeri ısıtarak eritin.
Tepsiyi 180 derece fırının orta katına sürün. Tatlılar koyu pembe bir renk alana kadar, 35-45 dakika pişirin.
Pişen sıcak tatlı hamuru üzerine, kaynar halde şurubu döküp, soğumaya bırakın. Kaymak veya hindistancevizi rendesi ile servis yapın...

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 719
favori
like
share
Sevgi_Çiçeği Tarih: 30.07.2010 18:52
wampirella Tarih: 08.02.2008 08:57
teşekkürler su-perisi
umut_alin Tarih: 12.10.2007 06:57
saolasın
Serendipity Tarih: 29.09.2007 15:34
Tarif icin tesekkurler
Gönülce Tarih: 27.09.2007 13:54
güzel tariflerin için teşekkürler
SU-PERISI Tarih: 22.09.2007 17:05
eline saglık arkadaşım.bazı degişiklikler oldugu için iki konuyu birleştirdim
BoardBeLasi Tarih: 30.06.2006 16:40
Ellerine Saglik :43:
Ates Bocegi Tarih: 26.05.2006 10:37
TaRif icin Tesekkürler....
refik Tarih: 25.05.2006 10:28
ya gerçekten söylüyorum bu işleri piri sayılır SU-PERISI bir ara casper parmaklarını yemişti