Her Gün Okuyabileceğiniz Günlük Zikir ve Dualar

Son güncelleme: 27.11.2010 18:51
  • günlük dualar - her gün okunması sevap dualar

    Her gün sabah ve akşam namazını kılıp duadan sonra şunları oku!
    1- Haşr suresinin son kısmıni okuyana, 70 bin melek, akşama kadar dua eder. O gün ölürse şehid olur. Akşam okursa yine aynı şeylere kavuşur. (Huvallahüllezi...ile başlayan kısım)

    2- 7 defa (Allahümme ecirni minennar)Sabah-akşam 7 defa okuyan Cehennemden kurtulur.)

    3- 7 defa (Hasbiyallahü la ilahe illa hü aleyhi tevekkeltü ve hüve Rabbül-arşil-azim) okuyanın dünya ve ahiret işine Allah kâfi gelir.

    4- 10 defa (La ilahe illallahü vahdehü la-şerike-leh lehül-mülkü ve lehül-hamdü yühyi ve yümit ve hüve ala külli şeyin kâdir) Sabah namazından sonra on defa okuyan, akşama kadar her çeşit zarardan korunur, hiçbir günah ona zarar vermez Akşam namazından sonra okuyan, sabaha kadar şeytandan korunur. On sevaba kavuşur, on günahı affolur ve on köle azat etmiş gibi sevap verilir

    5- 11 defa İhlas suresi. Sabah namazından sonra 11 ihlas okuyana, Cennette bir köşk verilir.

    6- 1 defa Felak ve Nas sureleri.

    7- 67 defa istiğfar [Üçünü namaz kılınca selamdan sonra okumuştun. Hepsi 70 eder.] En sonunda sübhane rabbike... âyetini oku! 5. 6. 7. maddeleri her namazdan sonra okumak çok faziletlidir.]

    8- 100 defa (Sübhanallah-il azim ve bi hamdihi) derse, o gün ve o gece hiç kimse onun kadar sevap kazanamaz Sabah namazlarından sonra üç defa okuyan körlük, cüzzam ve felçten korunur

    9- 25 defa (Estağfirullahellezi la ilahe illa hüverrahmanürrahim el-hayy-ül-kayyumüllezi la-yemutü ve etubü ileyh Rabbiğfir li)

    10- 1 defa (Allahümme ma esbaha bi min nimetin ev bi-ehadin min halkıke, fe minke vahdeke, la şerike leke, fe lekel hamdü ve lekeşşükür) [Akşam (esbaha) yerine (emsa) denir.]

    Günün müsait bir vaktinde her gün aşağıdakileri oku!

    11- 3 defa (Bismillahillezi, la-yedurru maasmihi şeyün fil ardı vela fissema ve hüvessemiulalim) Sabah-akşam, 3 defa, okuyan, büyücü ve zalimden emin olur.)

    12- 3 defa (Allahümme inni euzü bike min en üşrike bike şeyen ve ene âlemü ve estağfirüke li-ma la âlemü inneke, ente allamülguyub)

    13- 25 defa (Allahümme barik li fil-mevt ve fi ma badelmevt) okuyan veya her gün Kuşluk namazı kılan veya her gece Yasîn okuyan veya abdestli olarak yatan şehit olarak ölü

    14- 25 defa (Allahümmağfirli ve li-valideyye ve li-üstaziyye ve lil müminine vel müminat vel müslimine vel müslimat el ahya-i minhüm vel emvat bi-rahmetike ya erhamerrahimin) okuyan, abidlerden olur. Allahü teâlâ, bu kimsenin kalbinden kin ve hasedi çıkarır. Ona, bütün mü'minler adedince, sevap yazılır. Kıyamette, bütün mü'minler: Yâ Rabbî, bu kulun bizim için, istiğfâr okurdu. Sen de onu af eyle derle

    15-. Dinimize, dünyamıza gelecek zararlarından kurtulmak için Önce 100 defa (Salevat-ı şerife) sonra 500 defa (La havle vela kuvvete illa billah) ve tekrar 100 defa (Salevat-ı şerife)
    Her gün 100 salevat getiren, münafıklıktan ve Cehennem ateşinden uzaklaşır ve kıyamette şehidlerle beraber olur Günde 100 defa salevat (Allahümme salli ala seyyidina Muhammedin ve ala ali seyyidina Muhammed) okuyan Cehennemden kurtulur ve şehidlerle beraber olur. Günde 100 defa (La ilahe illallah) diyenin, ahirette yüzü ayın dolunay gibi parlak olur.
    16- En az 100 defa (La ilahe illallah) ve (Estağfirullah) okuyan kıyamet gününde yüzü ay gibi parlar

    17- 40 defa (La ilahe illa ente sübhaneke inni küntü minez-zalimin)

    18- Her gece Amenerresulü, Yasin ve Tebareke sureleri. Amenerrasuluyu yatsıdan sonra okuyana, geceyi ibadetle geçirmiş sevabı verilir. Tebareke Kabir azabını def eder. Her gece Tebâreke okuyan, Kadir gecesini ihya etmiş gibi sevaba kavuşur

    19- Yatağa abdestli gir, Euzü Besmele çek, sağ yanın üzerine kıbleye karşı yat, sağ avucunu sağ yanağının altına koy, Âyet-el-kürsi, üç ihlas, sonra Fatiha ve birer defa iki kul euzüyü oku. Sonra 3 defa (Estağfirullahelazim ellezi la ilahe illahü) okuyup, 3.süne (el-hayyelkayyume ve etubü ileyh) ilave et. (bunu okuyan kimsenin günahları, deniz köpüğü kadar pek çok olsa da, affolur.)Daha sonra da on defa (La havle vela kuvvete illa billah) oku, 10.suna (hil aliyyil azim ellezi la ilahe illahü) ilave et!
    Uykudan uyanınca (Allahümmağfirli) demek çok sevaptır.


    "Allahümme salli ala Muhammedin ve ala cemiil Enbiyai velmürselin"Allahümmağfirli velîl müminine vel müminat vel müslimine vel müslismat" diyen, bütün müminleri, "Sübhanallahi vel hamdü lillahi ve lailahe illallahü vellahü ekber vela havle vela kuvvete illa billahil aliyyil azim" diyen de, Allahü teâlâyı razı eder.)

    20-Şirkten korunmak için "Allahümme inni eűzübike min en-üşrike bike şey-en ve ene a'lemü ve estağfiruke li-mâ lâ a'lemü inneke ente allâmülguyub" okuyun!

    21- Bir yere gelen, "Euzü bikelimâtillahittammâti min şerri ma haleka" okursa, o yerden kalkıncaya kadar, ona hiçbir şey zarar veremez

    22- Her gece yatarken 100defa, Sübhânallahi velhamdü lillahi ve lâ ilâhe illallahü vallahü ekber okuyan kimse, kendini hesaba çekmiş sayılır. Bundan daha efdal tesbih yoktur Bu tesbihten sonra en kıymetli tesbih ve zikir (la ilahe illallah) demektir.
    En kıymetli dua ise Elhamdülillah demektir. Hadis-i şerifte buyuruldu ki: Zikrin efdali, la ilahe illallah, duanın efdali de elhamdülillahtır.

    23-Zül-celal vel-ikram ifadesinin ism-i Azamdan olduğu bildirilmiştir. Bu bakımdan dualarda bunu çok söylemek gerekir. Peygamber efendimiz, bir kimsenin (Ya zel-celali vel-ikram) diyerek dua ettiğini duyunca, (Allah'tan ne istersen iste, duan kabul olur) buyurdu.

    24- Hayırlı ömür, düşmana galebe ve kötü ölümden muhâfaza için sabah-akşam 3 kere şu duâyı okumalıdır: „Sübhânallâhi mil'el mîzân. Ve müntehel-ılmi ve mebleğar-rızâ ve zinetel-arş"

    25- Akşam ve sabah besmele ile 19 kere „Cünnetü'l-Esmâ "okunsa, mükâfâtı Cemâl-i ilâhîdir.Bir şiddet ve sıkıntıya maruz kalan ve zor işlerin kolaylaşmasını isteyenler, gene aynı usulle, "Bismillahirrahmanirrahim. Ferdün, Hayyün, Kayyumün, Hakemün, Adlün, Kuddusün, Ve yec'alüllahü bade usrin yüsrâ" şeklinde okurlar." veya Ferdün hayyün kayyûmün hakemün adlün kuddûs. Anetil-vücûhü lil-hayyil-kayyûm"

    26- Secde Âyetleriyle İlticâ:Günahların afvı ve hayırlı maksatların husûlü için, geceleyin kalkılır. Kur'ân-ı Kerîm'deki 14 secde âyeti okunur, secdeye gidilir. Secdede:Eûzu bi rızâke min sehatıke ve eûzu bi muâfâtike min ukûbetike ve eûzu bike minke" okunur. „Allâhü Ekber" diyerek secdeden kalkılır.

    27- Her gece Vâkıa suresini okuyan fakirlik görmez. diyen bütün peygamberleri razı eder. "
#27.11.2010 18:51 0 0 0