MALZEME:

Kuzu işkembe 2 kg. Kırmızı biber 1 çorba kaşığı
Kuzu eti 1 kg. Nane 1 çorba kaşığı
Pirinç 4,5 su bardağı Karabiber 1 tatlı kaşığı
Yenibahar 1 tatlı kaşığı Tuz

YAPILIŞI
Kuzu etini "fındık" büyüklüğünde doğrayın. İyice yıkayıp süzdüğünüz pirinçle karıştırın. Kırmızı biberi, naneyi, karabiberi, yenibaharı ve tuzu da ekleyip iyice karıştırın. Bir tarafta işkembeleri yıkayıp, iri karelere kesin. Her bir karenin üç tarafını dikin. Hazırladığınız harçtan içlerine doldurup, (Her bir işkembenin yarısı dolacak şekilde) açık tarafını da dikin. Basınçlı tencereye işkembelerin üzerini aşacak kadar su koyup, 1 saat kadar pişirin

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 445
favori
like
share
sakin75 Tarih: 03.07.2006 13:54
teşekkürler
BoardBeLasi Tarih: 17.05.2006 01:26
Ellerine Saglik