Wikileaks - Türkiye hakkında herşey (Türkçe)‏

Son güncelleme: 01.12.2010 20:49
  • Wikileaks Türkiye hakkında herşey (Türkçe)‏
    Wikileaks in Türkiye Dökmanları
    Wikileaks Türkiye


    Wikileaks in Yayınladığı Dökmüanlar (Türkçe) Pdf İndir


    Not : Belki Bu Konuyu Açtığım Yer Yanlış Olabilir Diğer Bölüme Mesaj Sayım Yeterli Değildi Yetkili Arkadaşlar İlgilenirse Sevinirim.
#30.11.2010 23:42 0 0 0
  • WikiLeaks, postmodern bir Amerikan darbesi
    Haydarpaşa Garının üstünde yükselen alevlere bakarken ve daha fazla bakmaya içim elvermezken, ekrana doğru:
    "Oraya da rezidans mı yapacaktınız?" sorusunu fırlatırken ve bu konuda yazmayı planlarken... Bu WikiLeaks denen darbe gündeme düştü. İster deprem deyin, ister fırtına. İster diplomasinin 11 Eylül'ü deyin, ister benim gibi postmodern darbe... Bizim için de, dünya için de çok büyük anlamlar taşıyan, çok da devam edecek olan bir darbe bu. Yeni bir darbe çeşidi. Bizimkiler hiç böyle bir darbe düşünmüyorlardı, epey şaşırmışlardır şimdi. Onlar hep tank, top, tüfek falan düşünürler darbe deyince, böylesi tam bir sürpriz oldu. Bu fırtına veya kasırga, önüne birçok şeyi katıp sürükleyecek gibi duruyor, özellikle bizde.
    800 kadar gönüllüsü varmış dünyanın her yerinde. Gazeteciler, bürokratlar, bilimciler... Kim bilir perde arkasında ne şaşırtıcı durumlar var. Dünyanın rahatını kaçıracak bu fırtına. Dünya rahat mıydı ki rahatı kaçsın? Hayır, rahatların rahatını kaçıracak. Bizde de öyle.
    "Bize bir şey olmaz" diyenleri vuracak. Kaç defa yazdım, şarkısı bile var. "Neyleyim takdire tedbir uymuyor"... der şarkı. İstediğiniz kadar tedbir alın, istediğiniz kadar bağlantılar yapın, derneklere girin, ödüller alın, yüz bin tane (!) korumayla gezin, vakit saat diye bir şey var. Vakit saat doldu mu biyolojik hayat bile biter. Siyasi hayat da biter.
    * * *
    ABD bütün dünyaya darbe yaptı. Sınırları değiştirmenin bir yolu da buymuş demek. Bu süreçte göze görünür en son girişimler, Türkiye'ye füze kalkanı, Kuzey Kore'ye Güney Kore saldırısı, Arap ülkelerinin "niye İran'ı vurmuyorsunuz" yollu ABD'ye yapıldığı söylenen yakınmaları, teşvikleri... Azerbaycan'la Türkiye arasındaki, hissedilen ama dile getirilmeyen soğukluğun çok açık dile getirilişi...
    * * *

    Bizim Başbakanın İsviçre'de sekiz bankadaki hesabının hesabı da sorulur belki. Yolsuzluklara bulaşmış bakanlar ve bürokratların isimleri açık seçik yazılmış. Başka ülkelerde olsaydı, hükümetler düşer miydi?
    Dışişleri Bakanı için söylenmiş "deli, tehlikeli" nitelemeleri... "Deli" lik saldırganlık anlamında kullanılmıyor herhalde. Saplantılı falan demek istiyorlardır. Hani şu "sıfır sorun" falan saplantısı... Şimdi unuttum, kimlerdi, hükümeti yetersiz, naif (çocuksu) bulanlar? Dışişleri Bakanımız ne yapacak acaba?
    * * *

    Üç generalin ve Genelkurmay'ın "Balyoz" adı takılan şu gülünç darbe planıyla ilgili mücadelesi henüz taptaze sürerken bu balyoza "politik bir hamle" denildiği de ortaya çıktı. Üstelik polisin de, gözaltılar arasında eşkıyaca davrandığına dair bir yorum...
    * * *

    Suriye'yi İran'ın yörüngesinden çıkarmışız. Bunu nasıl yaptık kim bilir. İran'a da nükleer silahı için yardım ediyormuşuz. Bu gibi şeyler ancak, milli bağımsız bir devlet olduğunuz zaman başarılı olur ve değer kazanır. Aksi takdirde, kaynanaya göstermeden evden bir şeyleri komşuya taşıyan geline döneriz.
    * * *

    İşin en dikkate değer olan ama dikkatlerden kaçan tarafı da bu postmodern girişimin seçimlere altı ay kala gündeme düşmesi!
    Afet ILGAZ
#01.12.2010 19:00 0 0 0
  • FACEBOOK SİVİL İNSANLARIN SANAL ORTAM OYUNCAĞI, HATTA BELKİ TİCARİ AMAÇ İÇİNDE KULLANDIĞI BİR ARAÇ İSE, WikiLEAKS, SANIRIM BU ATAĞINI ILK KEZ BU ŞEKİLDE YAPARAK, POLİTİKACILARIN OYUNCAĞI OLMAYI HEDEFLİYOR OLSA GEREK; DOĞRU DA OLSA, ABARTILI DA OLSA, REKLAM İÇERİKLI DE OLABİLECEĞİNDEN, PLANLANAN RANTLAR ÇOK YÜKSEK OLABİLİR; PROFESYONEL OLAN KİMSELER NİÇİN BUNU ÇOK ÖNEMSEDİĞİNİ HİS ETTİRSİNKİ ? O ZAMAN WİKİLEAKS HEDEFLEDİĞİ SONUCA YAKLAŞMIŞ DA OLUR. ÖYLE VEYA BÖYLE, SONUÇTA HERKESİN FİKİR VE YAZI ÖZGÜRLÜĞÜ GELİŞMİŞ ÜLKELERDE KABUL EDİLDİĞİNE GÖRE, BUNU DA ÖYLE GÖRMEK LAZIM, FARKLI TEPKİSİNİ SERTLİKLE DEĞİL, PROFESYONELCE VE BÜYÜK BİR SAKİNLİKLE KARŞILAMAK GEREKTİĞİ İNANCINDAYIM; ŞİRKETİN ceo'SU, EYVAH - BİR İFTİRA ATILDI, ŞİRKETİM BATIYOR DİYE HERKESE SERT ÇIKAR İSE, BORSA DEĞERİ DÜŞER, İNSANLAR ENDİŞE İLE KARŞILADIKLARI İÇİN, ONLARI İKNA EDEMEDİĞİ İÇİN....O SEBEBLE, MADDI & MANEVİ AÇIDAN GÜÇLÜ VE REEL KATMA DEĞERLER YARATAN ÜLKELER BÖYLESİNE ÖZGÜR YORUMLARDAN HORTUM YARATMAZLAR KANISINDAYIM. BORSA'DA EN ÇOK PARAYI KİM VE NASIL KAZANIR BELLİ ZAATEN. BU KIMSELER ÜLKELER ARASI HORTUMLAR YARATARAK, WİKİLEAKS SAYESİNDE, EMELLERİNE ULAŞIRLAR ..... TABII CİDDİYE ALDIĞINI HORTUMLAR YARATARAK BELLİ EDERSEN; CEO'LAR NE YAPAR OYSA: FİRMA İÇERSİNDEKİ PROBLEMLİ BİR YÖNETİCİYİ, DIŞARIYA - YANİ, BORSA'YA HİÇ BELLİ ETMEMEK İÇİN - GİZLİCE VE ANLAŞARAK, YOLLARINI DOSTCA AYIRIRLAR; KİMSE PROBLEM OLDUĞUNUN FARKINA BİLE VARMAMIŞ OLUR BÖYLELİKLE ...ABD'DE EMLAK SEBEB GÖSTERİLEREK BİR BALON PATLADI (GERÇEK SEBEBİ BÜYÜK BİR ALDATMACA IDI), ULUSLARARASI DENGELERİ ALT ÜST ETTİ, KAZANANLAR GENE ONLARDI; AYNI KİŞİLER ŞİMDİ WİLİLEAKS OYUNU SAYESİNDE POLİTİKA BALONU PATLATMAYA CALIŞIYORLAR - BU TUZAĞA DÜŞENLERE - ....

    SAYGILAR
    MURAT
#01.12.2010 20:49 0 0 0