Her Cilt İçin Kolay Maskeler

Son güncelleme: 27.09.2012 13:46
  • sivilce maskeleri - evde yapılabilen sivilce maskeleri - cilt bakımı

    Sivilceli veya sivilce oluşmaya yatkın ciltler

    Sivilcelerinizi acilen yok etmek için l kaşık kadar süt içerisine Muskat Cevizi rendeleyin. Bu bulamacı sivilcenize sürün ve mucizevi bir şekilde iz bırakmadan yok olduğuna şahit olun.
    Sivilcelerinizin devamlı tedavisi içinse; 3 kaşık bala, l kaşık tarçın karıştırın ve yatmadan önce sivilcelerinize sürün. Sabah yıkayın. Bunu 2 hafta boyunca yaptığınızda sivilce denen problemi hatırlamayacaksınız.

    Diğer sivilce tedavileri

    " l kaşık limon suyuna, l kaşık tarçın karıştırın ve sivilcelere sürün. Kuruduktan sonra yıkayın.

    " Portakal kabuğunu rendeleyin ve havanda ezerek krem haline getirin, sivilcelere sürün. Bir süre sonra yıkayın.

    " Bir diş sarımsağı ikiye kesin ve iç kısmını tam sivilcenizin üzerine surun. Bunun devamlı yapılması probleminizi ortadan kaldıracaktır.

    " Eşit miktarlarda limon suyu ve gül suyunu karıştırın ve problemli bölgeye sürün. Yarım saat sonra ılık su ile yıkayın. Bunun sıklıkla yapılmasının sonuçları da mükemmeldir.

    " Olgun domatesi püre haline getirip sivilceli alana sürün ve l saat sonra yıkayın. Böylece gözenekleriniz küçülecek ve sivilce oluşumunu önlemiş olacaksınız.

    " l kaşık sirkeye, bulamaç yapabilecek miktarda tuz ekleyin ve sivilcenizin üzerine sürün. Yarım saat sonra ılık su ile yıkayın.

    " Bir salatalık alın ve rendeleyerek püre haline getirin. Suyunu sıktıktan sonra cildinize uygulayın, bu şekilde gözenekleriniz ufalacak ve cildiniz ışıltılı bir görünüm alacaktır.

    Tahriş olmuş ciltler için

    " Susam tanelerini ezerek püre haline getirin ve su ile karıştırarak bulamaç kıvamına gelince tahriş olmuş, kızarmış veya alerjik reaksiyon gösteren alana sürün. Bu, cildinizin sakinleşerek eski haline dönmesini sağlayacaktır.

    Kırışıklıkları önleme

    " Cildinizde incecik çizgiler mi belirmeye başladı? "Eyvah! Yaşlanıyor muyum?" demeyin. Bir ananası ikiye kesin ve iç kısmını yüzünüze sürün. 10 -15 dakika bırakın kurusun. Sonra yıkayın. Mükemmel sonuçlar alacaksınız.

    " 2 kaşık yoğurt, 1/2 kaşık bal, 1/2 kaşık limon suyu ve 300 mg E vitamini kapsülünü karıştırın ve yüzünüze uygulayın. 20 dakika dinlenin. Sonra ılık su ile yıkayın. Haftada bir bunu uyguladığınız takdirde göreceksiniz ki tüm bu doğal malzemeler cildinizin yaşlanmasını durduracak.

    " Bir kaşık tereyağını bir kaşık su ile ezin. Bu karışımı çok kuru alanlara yayın. l saat bekledikten sonra normal temizleme yaptığınız şekilde yıkayın.

    " l kaşık tam yağlı yoğurt, l kaşık bal, yarım muzu ezerek karıştırın ve yüzünüzde en az 10 dakika bırakın. Kuru ciltlere gereken bakımı sağlayacaktır.

    Yağlı ciltlere bakım maskesi

    " l kaşık maya ile l kaşık yoğurt karıştırın (ince bir karışım olmalı). Bunu yüzünüze sürün. 15-20 dakika bırakın ve sonra ılık su ile yıkayın. En son soğuk su ile tekrar yıkayın ki gözenekleriniz sıkışsın ve cildiniz canlılık kazansın.

    " 1/2 limon suyu ile çırpılmış yumurta akını karıştırın. Cildinizde l saat kadar bırakın. Yıkadığınızda gergin, temiz ve parlak bir cilt bulacaksınız.

    Genel cilt bakımı

    Yorgun ciltleri dinlendirme

    Avokadonun içinden çıkan büyük çekirdeği kurutun ve sonra rendeleyerek inceltin. 1/2 muz ve bir kaşık zeytinyağı ile karıştırarak bulamaç hazırlayın. Bununla yüz ve vücudunuzdaki ölü deri ve hücreleri temizleyeceksiniz. Fazla sert bastırmadan cildinizi ovalayın, sonra ılık su ile durulayın. Cildiniz canlanmış ve ışıldıyor olacak.

    Öncelikle temizlik lazım. Yorgun ciltlerde önerilen şekilde cildinizi ölü hücrelerden temizleyin. Bal, muz, süt -adeta içmek için ideal bir karışım değil mi? Ama cildiniz de bu karışımı çok lezzetli bulacak. Karışımın kıvamı yoğun olmalı -sütü fazla kaçırmayın. 15 - 20 dakika cildinizi şımartın, sonra yıkayın ve en son olarak bir buz parçasını yüzünüzde gezdirerek gözeneklerin sıkışmasını sağlayın. Canlı ve parlak bir görünümle mutlu cildinizi gözler önüne serin.

    Cildimize bahar temizliği

    Genel olarak meyve asitleri cildimize ışıltı ve canlılık kazandırır. Bunların en bilinen ve mutfağımıza uygun olanları ise üzüm, çilek, portakal ve limondur. Bu meyvelerin suyunu ve püresini cildinize sürerek bir süre beklemek, istediğiniz sonuçları elde etmenize imkan verecektir (Bir tanesinin, hepsi birden değil),
    Bir de tabii Kleopatra zamanından beri kullanılan süt banyosu vardır. Süt cildin doğal temizliğini yaparken olabilecek en pürüzsüz haline de kavuşturur, Cildinize bir parça pamuk ya da parmakla sürerek kurumasını beklemeniz ve sonra yıkamanız yeterli.

    " 2 kaşık yulaf ile l kaşık kabartma tozunu su ile bulamaç haline getirin. Yüzünüze sürün ve 20 dakika sonra yıkayın. Pırıl pırıl bir ciltle karşılaşacaksınız.

    " Bu maskeyi tüm vücudumuza uygulayabiliriz. Cildimizi toksinlerden arındırmak için ideal bir maske. 10 - 12 adet iri çileği, 2 kaşık pirinç nişastası ile ezin ve bunu cildinize sürün, 10 dakikadan fazla cildinizde bırakmayın. Sonra ılık su ile çalkalayın.

    " Son yılların en gözde yüz bakım olayı ise her mutfakta bulunan en pratik mutfak arkadaşlarımızdan biri: toz şeker! Toz şekerin ciltteki hücreleri canlandırıp kaybettikleri nemi kazanmalarına yardımcı olduğu ve erimemesi şartı ile likitlerle karıştırıldığında cilde masaj yaparak, hem temizlik hem de ideal bir bakım sağladığı gözlemlenmiş. Dünyada birçok güzellik merkezinde çok pahalıya yapılan bu bakımı evde neredeyse bedavaya yapmanız mümkün.

    " 3 - 4 yemek kaşığı toz şekere, l kaşık zeytinyağı ve varsa (aktarlarda mevcut) portakal yağı, badem yağı ve lavanta yağı (hepsini birarada veya herhangi istediğiniz birini) ekleyin. İnce rendelenmiş portakal kabuğu ekleyin ve isterseniz suda eriyen C vitumini tabletini de bu karışıma kırarak ekleyin. Sonuç olarak elinizde koyu ve de şekerin sert grandilerinin hissedildiği bir karışım oluşmalı. Bu bulamaçla temizlediğiniz yüzünüze dairesel hareketlerle masaj yapın ve l - 2 dakika bekletin. Yıkadığınızda nefis bir cilt karşınıza çıkacak. Ayrıca bizden söylemesi -dudaklarınız ince buluyorsanız, diş firçanızı ıslatıp üzerine dökeceğiniz toz seker ile hafifçe dudaklarınıza masaj yapın, şişerek canlı, pembemsi ve çok çekici bir hal aldıklarına şahit olacaksınız.

    Göz çevresi problemlerine çözümler

    " İnce, yuvarlak patates ya da salatalık dilimleri kesin ve gözlerinizi kapatarak üzerine yerleştirin. 10 - 15 dakika bekleyin. Soğuk su ile çalkalayın.

    " Göz altarınızda siyah torbalar varsa günde iki kez limon suyu sürün. (Gözünüze dikkat!)

    " Göz altlarına badem yağı sürün. Harika bir cilt besini olduğu gibi göz altı morluklarına karşı da birebirdir.

    " Nane yapraklarını ezerek püre yapın ve gözünüzün altlarına dikkatle uygulayın. 10 dakika sonra ılık su ile yıkayın.

    " Göz altarınızda torbalar oluşuyorsa hafifçe zeytinyağı sürün, iyice emdikten sonra ılık su ile çalkalayın.

    " 2 adet papatya çayı poşetini sıcak suya batırın ve çıkardıktan sonra buzdolabında soğutun. Soğuk poşetleri gözlerinizi kapatıp üzerine yerleştirin ve 10 dakika kadar dinlenin. Sonra yine ılık su ile çalkalayın.
#01.08.2004 19:06 0 0 0
  • Bİlgi İçin Te$ekkürler.......
#06.12.2004 17:34 0 0 0
  • EMEKLERİNE SAĞLIK PAYLAŞIM İÇİN TEŞEKKÜRLER
    HERKESE SAĞLIKLI GÜNLER DİLERİM
    :cubuk:
#27.12.2005 23:10 0 0 0
  • Bu güzel calisma sonuncu aydintili bilgilendirme yaptigin icin yüregine Saglik
#24.09.2008 10:53 0 0 0
  • Paylaşım için teşekkürler
#08.09.2010 09:34 0 0 0
  • teşekkürler emeklerine sağlık
#08.09.2010 09:57 0 0 0
  • teşekkürler.. tarçın ve limonlu olanı tavsiye ederim..resmen cildimi pırıl pırıl yaptı..tekrar çok sağolun...
#20.01.2011 19:45 0 0 0
  • ben de tarçın ve limonlu olanı yaptım sivilcelerin üzerine sürdüm ama kızarıklık oluştu onu geçirmeye çalışıyorum.Kalıcı bir etkisi olmaz değil mi ?
#14.02.2011 13:27 0 0 0
  • arkadaşlar portal karışımını kesinlikle denemeyiniz ben denedim cildim hep yara oldu :(...sizi uyarıyorum lütfen...
#17.04.2011 17:54 0 0 0
  • Çok thanks :)
#17.07.2012 09:57 0 0 0
  • teşşekürler sivilcelerimden hiç eser kalmadı şimdi sivilcesiz kız oldum
#02.08.2012 11:58 0 0 0
  • bnde tarcinli limon maskesini deendim ilk basta surerken cook fazla cildimin yandigini hissetim durladiktan sonra kizariklilik olustu
#06.08.2012 21:05 0 0 0
  • uyardığın için teşekkürler
#27.09.2012 13:46 0 0 0