Malzemeler:

6-7 bardak tavuk suyu
1 tavuk butu (haşlanarak doğranmış)
1 kaşık un
1 su bardağı süt
1 yumurta sarısı
½ çay bardağı tel şehriye
1 kaşık yağ
½ demet maydanoz

HAZIRLANIŞI :
Bir tencereye yağ ve unu koyarak pembeleşene kadar kavurun. Tavuk suyunu yavaş yavaş karıştırarak ilave edin. Haşlanmış tavuk etleri, tuzu ve karabiberi de katarak kaynatın. Kaynayan tencereye şehriyeleri atın. Ayrı bir kasede süt ve yumurta sarısını iyice çırpın. Şehriyeler pişince tencereye ilave edin. 1-2 dakika kaynadıktan sonra ince kıyılmış maydanozla servis edin. Afiyet olsun!

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 715
favori
like
share
burcu16 Tarih: 05.06.2009 12:12
TESEKÜR EDERİM ELLERİNE SAGLIK
demet Tarih: 22.05.2006 17:56
tarif için teşekkürler, ellerine sağlık. :5:
demet Tarih: 22.05.2006 17:54
tarif için teşekkürler, ellerine sağlık.