Arap Kadayıfı

Son güncelleme: 30.06.2006 15:18
  • Malzemeler:
    5 adet yassı kadayıf
    3 adet yumurta (çırpılmış)
    1 bardak un
    1 su bardağı süt
    250 gr çiçek yağı
    450 gr şeker
    600 gr su
    Yarım limon
    50 gr çekilmiş yeşil fıstık
    Hazırlanışı
    Kadayıfların etrafını bir makas yardımıyla çok ince keserek aldıktan sonra tepsiye koyup ılık sütü ilave edin.
    Daha sonra önce una daha sonra çırpılmış yumurtaya bulayarak bir tavada kızgın yağda kızartın. Daha sonra hazırladığınız şurubun içine koyarak 20 dakika hafif ateşte arada bir alt üst ederek kaynatıp pişirip soğumaya alın.
    Soğuduktan sonra şurubun içinden alıp yeşil fıstık ile servis yapın.
#13.05.2006 11:06 0 0 0
  • Kadayıfla yapılan her tatlıyı bayıla bayıla yerim,
    teşekkürler noimage
#15.05.2006 17:32 0 0 0
  • kadayfı bende çok severim hele birde cevizi bol olursa
#25.05.2006 09:25 0 0 0
  • TaRif icin Tesekkürler....
#26.05.2006 09:38 0 0 0
  • Ellerine Saglik
#30.06.2006 15:18 0 0 0