Malzemeler:
5 adet yassı kadayıf
3 adet yumurta (çırpılmış)
1 bardak un
1 su bardağı süt
250 gr çiçek yağı
450 gr şeker
600 gr su
Yarım limon
50 gr çekilmiş yeşil fıstık
Hazırlanışı
Kadayıfların etrafını bir makas yardımıyla çok ince keserek aldıktan sonra tepsiye koyup ılık sütü ilave edin.
Daha sonra önce una daha sonra çırpılmış yumurtaya bulayarak bir tavada kızgın yağda kızartın. Daha sonra hazırladığınız şurubun içine koyarak 20 dakika hafif ateşte arada bir alt üst ederek kaynatıp pişirip soğumaya alın.
Soğuduktan sonra şurubun içinden alıp yeşil fıstık ile servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 530
favori
like
share
BoardBeLasi Tarih: 30.06.2006 16:18
Ellerine Saglik
Ates Bocegi Tarih: 26.05.2006 10:38
TaRif icin Tesekkürler....
refik Tarih: 25.05.2006 10:25
kadayfı bende çok severim hele birde cevizi bol olursa
casper Tarih: 15.05.2006 18:32
Kadayıfla yapılan her tatlıyı bayıla bayıla yerim,
teşekkürler