MALZEME;
1 kg. sert bugday unu
3 yumurta
10 gr. tuz
50 gr. nisasta
1 kg. sade yag
500 gr. antepfistigi içi
500 gr. süt
50 gr. irmik
750 gr. seker
350 gr. su

Hazirlanisi
Un tezgah üzerine daire seklinde dökülerek ortasi bos biraklir.Üç yumurta tuz ile çirpilarak az miktarda su ilave edilir ve unla yogrulur.Yogurma sirasinda hamurun üzerine hafif su serpilerek kulak memesi yumusakligina gelinceye kadar yogrulur.Hamur fitil seklinde uzatilarak iki parmak eninde kesilir (her biri yaklasik 75-100 gr) el ile yassilastirilir.Tekrar hafif nisasta serpilerek üst üste konur.(6-12 adet arasi).Ve bu hamurlar açilir.Hamurlar oklavayla kenarindan ortasina dogru inceltilir.Hamurun yari çapi 25-30 cm. olunca elle nisasta serpilerek hamur üst üste getirilir.Bastaki islem 3 defa tekrarlanir.Hamur eni 60 boyu 120-140 cm. kadar açilir.Açilan hamur baklava yapilacak tepsinin büyüklügünde kesilir.Bunlar küçük oklavaya sarilir.içinden en pürüzsüz olan iki tanesi yüzlük ve yüzlük alti olarak seçilir.Tepsiye ince bir kat yag sürülür.Tepsi büyüklügünde kesilen yufkadan oklava ile iki kat serilir.Bu islem 12 veya 14 kat yufka serilene kadar devam eder.Daha önceden hazirlanmis krema halindeki kaymak tepsiye dökülüp biçak ile iyice yayilir.Üzerine çekilmis fistik serpilir ve üstü açilan yufka ile dösenir.Üstüne yüzlük diye ayrilan hamurdan 10-12 kat serilir.Aralarina ya atilir.Kenarlari düzeltilir.Keskin dilim biçagi ile mekik,muska ve parmak kare seklinde kesilir,eritilmis sicak yag üzerinde gezdirilir ve firina verilir.Firin 230-260 derecede olmalidir.Firinda baklavalar sürekli yer de istirerek sürekli çevrilir.Baklava 4-5 dk. sonra hazir olur.Daha sonra dilim halinde kesilen yerlerin arasi biçak ile açilir.Ates üzerinde 2-3 dk. tutulur ve seker verme islemine baslanir.1 kg. seker 350 gr. su ile iyice kaynatilip kivam yapilir.Kepçeyle üzerine sicak olarak yavasça yedirilir.Oynatilmayarak so uyuncaya kadar bekletilir ve servise hazir hale gelir.
Kaymagin hazirlanmasi;500 gr. süt ates üzerinde kaynatilir.Sonra irmik yavas yavas bosaltilir ve devamli karistirilip sogumaya birakilir.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1157
favori
like
share
by_ufuk Tarih: 22.02.2006 02:17
paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
refik Tarih: 11.01.2006 00:51
emeğinize sağlık güzel tarifiniz için
serhatbey_066 Tarih: 10.01.2006 03:41
sefa usta sayseinde 250kio olaaz
sağol ustam
liamsi Tarih: 10.01.2006 01:29
Teşekkürler.Ellerine ,yüreğine sağlık.
masarac Tarih: 25.12.2005 16:50
emeklerine sağlık ağam.tarifi vermiş geri çekilmişsin.Birgün de verdiğin tariften yapda bizi davet et.Böyle ağalık olurmu sefa ağa?
MyNiceWorld Tarih: 23.12.2005 01:46
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER
SU-PERISI Tarih: 19.11.2005 23:49
olsada yesek ne güzel olur
senyor Tarih: 17.11.2005 10:54
Ellerinize salıkta azda bana verin bæ burda aç ama gurulu kardeşiniz var :85: :87:
merkon Tarih: 15.11.2005 18:04
eline saglık