İkinci Sınıf Hayat Bilgisi Testleri - İkinci Sınıf Hayat Bilgisi Hakkında
HAYAT BİLGİSİ
1Aşağıdakilerden hangsi,okulda uyulması gereken kurallardandır?

A)Okula zamanında gitmek
B)Oyun bahçesinde oynamak
C)Sokakları temiz tutmak
D)Sohbet etmek

2Aşağıdakilerden hangisi hak ve hürriyetlerimizdendir?

A)İhtiyaçlarımızı karşılamak
B)Basın hürriyeti
C)Hayvanları korumak
D)İyi davranmak
3Aşağıdakilerden hangisi demokratik yaşama örneği değildir?

A)Seçimlere katılmak
B)Sınıf başkanını öğretmenin seçmesi
C)Ailede iş bölümü yapmak
D)İnsanlara saygılı olmak

4)Seçimlerde seçme hakkını kullanan kişiye ne denir?

A)Seçim
B)Oy
C)Seçmen
D)Açık sayım

5Aşagıdakilerden hangisi cumhuriyetin getirdiği yeniliklerden değildir?

A)Soyadı kanunu
B)Kılık kıyafette değişiklik
C)Uzunluk ölçülerinde değişiklik
D)Savaş yapmak

6Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

A)Yaya kaldırımlarının sağından yürümek
B)Kaldırımlarda oynamak
C)Yeşil ışık yanınca karşıya geçmek
D)Kırmızı ışıkta durmak

7Aşağıdakilerden hangisi,kişisel iletişim aracı değildir?

A)Mektup
B)Telefon
C)Telgraf
D)Televizyon

8)Aşağıdakilerden hangisi ışık kaynağı değildir?

A)Güneş
B)Ateş
C)Ayna
D)Fener

9Türkiye Büyük Millet Meclisi nerede açılmıştır?

A)İstanbul'da
B)Ankara'da
C)Erzurum'da
D)Bolu'da

10Aşağıdakilerden hangisi yerin aniden şiddetlenmesi sonucu oluşur?

A)Yağmur
B)Sel
C)Şimşek
D)Deprem
Cevaplar
1-A ,2-B , 3-B,4-C , 5- D, 6-B , 7-D,8-C , 9-B , 10- D

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1158
favori
like
share